Leto je sve samo ne vreme kada vašu kosu treba dodatno da izlažete izvorima toplote. Pojačano UV zračenje, Sunce, more, so... samo su neki od aspekata koji utiču dodatno na vlas i čine je lomljivom i krtom, a sigurni smo da to ne želite.

Sa druge strane, ima li šta lepše od raskošnih lokni uz neki letnji, lepršavi autfit, baš kao što svako malo vidimo na Instagramu? Ipak, ukoliko želite ovakvu frizuru, imamo dobre vesti - krupne, zavodljive lokne ne morate uvek dobiti uz pomoć figara ili pegle. Naprotiv!

kosu možete uviti i bez toplote.
Instagram 

Društvene mreže su, kao i uvek, pritekle u pomoć, a zanimljivo je što su ponovo sock curlspostale viralne i pored svih mnogobrojnih tutorijala. Razlog? Veoma je jednostavno - lokne koje se dobiju na ovakav način traju najduže, čak i kada je 35+, odnosno kada se pojačano znojite.

Sve što vam treba su dve čiste čarape i dve gumice, a rezultati će vas provereno oduševiti. Pogledajte tutorijal:

Genijalan trik za raskošne lokne i to bez upotrebe toplote Tiktok/asianndra

Dakle, kosa mora da bude suva i čista kako bi se kovrdže što bolje "primile". Podelite je na dva dela i krenite sa uvijanjem oko čarape. Pramenove uvek zamotavajte od lica. Kako uvijate kosu oko čarape dodajete sve više kose, a na kraju pletenicu vežite gumicom i ponovite postupak na drugoj strani. 

Lokne uz pomoć čarape će dugo trajati.
Instagram 

Kosu tek kada uvijete možete blago nakvasiti ili pre nego što krenete sa stilizovanjem, dodati malo pene ukoliko imate tip vlasi koja se brzo ispravlja. 

Rezultat su, kao što se da videti na snimku predivne kovrdže bez oštećenja, a najbolje od svega je što ovako nešto možete da pokušate i kada imate nešto kraću kosu, kao što je bob frizura. Jedno je sigurno - na predivne lokne niko neće ostati ravnodušan.

lokne bez toplote
Instagram