Skandi bob, kako mu i smao ime kaže, potiče iz Skandinavije, a postao je popularan jer je šik, laskav i ne zahteva mnogo nege, odnosno vreme koje zahteva za održavanje i stilizovanje frizure je zaista minimalno.

Naročito leti, ali i inače, volimo frizure koje zahtevaju minimalno stilizovanje. Ako i sami više volite takav izgled, a željni ste promene, vreme je da isprobate tzv. Skandi bob, koji u poslednje vreme sve češće viđamo na društvenim mrežama, a nose ga sve kul devojke na Instagramu.

– Bob je sam po sebi veoma laskav, a Skandi bob je ošišan tačno ispod linije vilice i idealan je za one koji žele nešto dužu verziju boba. Uokviruje lice i ističe njegove linije, a oni koji žele nešto posebnije mogu da isprobaju i prednje pramenove, koji će frizuri dati svetliji okvir – objašnjava stručnjak za Glamur.

Tajna dobrog izgleda ove frizure je u razdeljku koji je ležerno "obrnut" i daje kosi volumen i moderan prizvuk.
Bob se, ističe stručnjak, veoma lako održava, i odličan je izbor za visoke temperature, a zbog razdeljka koji nije striktno definisan, kosa izgleda vrlo opušteno i prirodno.

Prilikom stilizovanja, bitno je da kosi dodate volumen, a kod feniranja sve što vam je potrebno jeste velika četka. Kada sušite deo oko razdeljka, usmerite fen u suprotnom smeru kako biste postigli željeni efekat volumena.

Kao još jednu prednost frizure, stručnjak ističe njenu dužinu, jer je kosa ipak dovoljno duga da je, kada želite, možete stilizovati u niski rep ili punđu.