Moramo priznati da nam leti nekako najviše nedostaje inspiracije kada je reč o upečatljivim frizurama, a jedan od razloga je i to što nam se zaista ne da da satima stojimo ispred ogledala i pravimo frizure na temperaturama koje prevazilaze 30 stepeni. 

Takođe, leti nam je kod bilo koje frizure ključno da kosu sklonimo sa lica i trudimo se da što više zadržimo osećaj svežine, pa retko nosimo neku frizuru osim one vezane u visok rep ili punđu...

ova šik frizura je kao stvorena za leto 2022.
Instagram 

Ipak, ovog leta situacija je nešto drugačija, pa inspiracije ne nedostaje kada je reč o upadljivijim frizurama.

pletenice koje uokviruju lice su idealna frizura za leto 2022.
Instagram 

Tako se ove sezone kao apsolutni trend izdvajaju pletenice, i to ne bilo kakve, već frizura koju smo voleli da nosimo kao deca.

Sigurni smo da ste do sada primetili kako svet mode i lepote prihvata retro trendove, pa su tako oni koji su nekada bili u centru pažnje sada ponovo u fokusu.

Pravi primer za to je frizura koja je ovog leta osvojila sve društvene mreže, a reč je o minimalističkim pletenicama koje lepo uokviruju lice.

Osim što je idealna za bilo koji tip kose, ovu frizuru vrlo lako mogu napraviti i najveći amateri. Idealna je za malo ležerniji izgled na plaži ili ležernu šetnju gradom, a sigurni smo da ćete je lako uklopiti u bilo koji vaš outfit.

Pletenice kakve smo nosili kao deca su sada ponovo hit.
Instagram 

Pošto je ovih dana gotovo nemoguće ne primetiti ovu popularnu frizuru na društvenim mrežama, u nastavku smo izdvojili kako da je postignete:

Frizura za leto TikTok/georgina.gigii