Da li ste znali da konture lica možete, osim make-up konturisanjem, postići i adekvatnom frizurom pogodnom za vaš oblik lica? Ukoliko želite da ublažite okrugli oblik, to možete učiniti i zahvaljujući pažljivo odabranoj frizuri koja će učiniti da izgledate mršavije.

Način na koji je ošišana vaša kosa može da bude ključan u tome da li ćete na prvi pogled ostaviti utisak punije ili fit osobe. Zbog toga je suptilna definicija lica uz pravu frizuru veoma važna. Pravilo broj jedan za osobe okruglog lica jeste da izbegavaju frizure oštrih linija jer će vaše crte izgledati još zaobljenije. Umesto toga, morate stvoriti manje volumena oko lica.
Donosimo vam tri najbolje frizure koje garantovano izdužuju lice.

Lob frizura

Ovo je možda i najbolje rešenje. Dugački bob će na idealan način zaokružiti okruglo lice i učiniće ga tanjim. Opredelite se za dužinu koja je desetak centimetara ispod vaše brade, a najbolje je da bude u ravni ključne kosti. Ukoliko biste želeli nešto kraću frizuru, dobro je da vaša kosa bude nešto slojevitije ošišana, a nikako ne smete izabrati bob koji je iznad vaše brade.

Lob frizura čini lice mršavijim.
Instagram 

Stepenasta frizura

Ako želite da imate nešto dužu kosu opredelite se za frizuru sa nekoliko slojeva. Ovakav način šišanja stvoriće iluziju tanjeg lica. Jedina stvar koju bi trebalo da imati na umu jeste da stvorite volumen u nižim delovima kose, kako bi vaše lice izgledalo skladno. Previše volumena sa strane lica samo će učiniti da izgledate neprirodno. U zavisnosti od toga kakva je struktura vaše kose, ovu frizuru možete nositi kao ravnu, ali odlično izgleda i kada se prelomi.

Stepenasta frizura čini lice mršavijim.
Instagram 

Duže šiške

Dugačke šiške takođe su odličan izbor za devojke koje žele da izgledaju mršavije. Odlučite se za duboke šiške i nosite ih ili podeljene na sredini ili sa strane. Ovo je odličan način da produžite vaše lice, ali i da istaknete oči. Na kraju, osim o obliku lica, kada birate frizuru vodite računa i o tome kakve je strukture i gustine vaša kosa, ali i kakve su vam svakodnevne navike, a uzmite u obzir i vaš lični stil.

Duže šiške čine lice mršavijim.
Instagram