Ukoliko se mučite sa izborom frizura tokom ovih tropskih dana možda biste mogli da potražite inspiraciju kod slavnih dana koje u poslednje vreme ne izlaze iz kuće bez facelift ponytail visokog repa, a razloga je mnogo.

Na prvom mestu, ovakva frizura spas je od vrućina kada samo želite da sklonite kosu sa lica, potom, u trenutku dobijate "lifted" odnosno "podignute" jagodice, i mlađi izgled lica.

Dua lipa obožava visoki rep.
Instagram 

One koje su ovaj stil proslavile su na prvom mestu Dženifer Lopez, Kim Kardašijan i Adrijana Grande, a potom su i druge slavne dame poput Bele Hadid, Dua Lipe, Kendal i Kajli Džener i mnogih drugih, počele da nose ovakve frizure kako na crvenom tepihu, tako i van njega.

Kim kardašijan je proslavila visoki rep koji podiže ujedno i jagodice.
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Takođe, najbolje od svega je i što vam za ovako nešto treba samo par minuta, a potrebno vam je samo malo gela i jača gumica. Pogledajte tutorijal:

FACELIFT PONY JE IDEALNA FRIZURA ZA LETO: Instant podiže i podmlađuje lice, a pravi se nikad lakše TikTok/victorialyn TikTok/audreyvictoria_

Dakle, kosu je najpre potrebno očešljati i češljem je vući ka gore kako biste dobili taj "zalizani" efekat. Ukoliko je potrebno, nakvasite malo kosu. Izuzetno je bitno da zategnete pramenove koji idu od slepoočnica jer na taj način vučete kožu i "podižete" lice.

Za dodatni wow efekat, ili svečanije ili večernje prilike, možete dodati i umetke ili ekstenzije za rep kako biste dobili više volumena, a lifted pony je sjajno rešenje kada vam kosa nije najčistija.

Dženifer lopez leti uvek nosi visoki rep.
TheHollywoodFix.net / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Takođe, ukoliko imate šiške, ili želite da ostavite neki pramen uz lice, savet je, kao na snimku iznad, da željeni deo kose izdvojite šnalom, a potom vežete visoki rep i tek na kraju pustite pramenove sa prednje strane. Takođe, vodeći stilisti savetuju i da za ovako nešto koristite jače gumice, ali i naglašavaju da facelift pony ne nosite suviše često jer svako preterano povlačenje kose slabi folikuli i koren dlake.