Šamponi za pojačavanje volumena i češljanje u suprotnom smeru u odnosu na razdeljak ublažavaju probleme tanke i beživotne kose na duge staze, ali ništa instant ne osvežava izgled poput šišanja koje će samo po sebi pojačava volumen kose.

Ipak, koliko puta vam se desilo da ste se oduševili nekom frizurom, ali da ste unapred odustali od šišanja jer to jednostavno ne stoji dobro tankoj kosi? Zato danas imamo rešenje za vas!

Za tanku kosu potrebno je imati dobru ideju za frizuru ukoliko želite da izbegnete svakodnevnu obavezu i brigu oko višesatnog sedenja u frizerskom salonu.

Tanka kosa često izgleda beživotno, ali uz pravu frizuru može biti itekako bujna i puna volumena kao da je tek isfenirana. Evo naših predloga:

1. Paper-cut bob

Ravan bob koji nema naznake slojevitog šišanja. Ne samo da ova frizura baš uvek izgleda šik, već može biti i odličan izbor ukoliko poželite promenu od dugačke kose ili ombre tehnike farbanja. Jer, jednom kad se ošišate, kosa će izgledati zdravije i sjajnije.

Takođe, ako imate tanku kosu, stvoriće efekat optičke varke i kosi dati vizualno veći volumena, zbog čega će izgledati gušće i bujnije.

2. Razbarušeni pixie

Nemojte se plašiti kratke kose. Pogotovo ako je aš izbor rzbarušeni, neodoljivi pixie cut. Ne samo što će vam kosa delovati bujnije, već se i neverovatno lako stilizuje. Dodajte crveni karmin i nema ko vas neće primetiti u prostoriji. 

3. Stepenasta duga kosa

Ipak, ukoliko ne želite da se odreknete svoje dugo kose onda je potrebno njenu tanku dlaku ošišati na stepenasto kako bi dobila na volumenu. Takvim šišanjem kosa će dobiti puno više slojeva nego što inače poseduje, zbog čega će izgledati bujnije, a samim tim manje će se i mastiti.

Ovakva frizura takođe je jednostavna za održavanje, i ne zahteva konstantno feniranje i stilizovanje. 

4. Lob frizura

Ako ipak volite malo dužu kosu i ne usuđujete se da se ošišate na kratko, duži bob odnosno bob do ramena koji se naziva 'lob', biće idealan.

Lob frizura se lako stilizuje, a izgleda stylish i kad je ravna i kada je talasasta. Naravno, Francuskinje je obožavaju.

Takođe, uz ovu dužinu kose poželjna je i asimetrija - jedna strana duža, a druga kraća. Tako ošišana tanka kosa izgledaće bujnije, a frizura će vam uvek biti puna volumena.

5. Talasi i razdeljak na stranu

Prva i najvažnija stvar - obratite pažnju da prvi prednji pramen prebačen na stranu poseduje značajan volumen u korenu, jer ako splasne, čitava frizura gubi formu. Ukoliko na sve to još dodate i talase, prava letnja frizura kao stvorena za tanku kosu je spreman!