GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO KOD FRIZERA: Ovim potezom nesvesno uništavam novu frizuru

Postoji nekoliko grešaka koje svi prave kod frizera, ali jedna je veoma često, a rezultat je uglavnom nezadovoljan klijent

Cgm metoda za kovrdžanje kose je trenutno veliki hit na društvenim mrežama.
Shutterstock 

Kako bi nakon posete frizera bila zadovoljna s novom frizurom, pri šišanju moraš misliti na jedno: moraš pravilno sediti!

Kako treba da sediš kod frizera?

Kad sediš na stolici kod frizera, svakako sedi uspravno i nemoj prekrstiti noge! Ako jednu nogu staviš preko druge, celo telo, a time i kosa, biće u nagnutom položaju, zbog čega  različite strane kod šišanja mogu biti različite dužine. Ako to frizer mora ispraviti, možeš izgubiti više kose nego što si zaista želela. Zato je najbolje da sedneš uspravno i staviš obe noge jednu do druge na pod.

Dolazak frizeru uvek je uzbudljiv. Hoće li frizura izgledati onako kako je ti zamišljaš ili ćeš otići kući nesrećna? U svakom slučaju, moraš pripaziti na još jednu stvar…

kosa, frizer
Instagram 

Operi kosu pre dolaska kod frizera

Ovu grešku često pravimo kod odlaska frizeru, odnosno, pre dolaska kod frizera. Mnogi misle da nema potrebe da peru kosu, jer će to frizer svakako učniti. Međutim, to je zabluda.

Kosa bi trebalo biti čista kako bi tvoj frizer mogao bolje proceniti strukturu kose. Osim toga, uklanjaju se svi proizvodi za oblikovanje poput laka za kosu, što takođe pojednostavljuje nanošenje nijansi i boja. Stoga ne bi trebala ići frizeru ako imaš masnu kosu. Bolje operi kosu dan pre odlaska frizeru, posebno ako planiraš da je farbaš.

plava kosa
Instagram 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši