5 VIRALNIH MOŠUSNIH PARFEMA: Otkrijte mirise koji vladaju mežama i u koje ćete se lako zaljubiti

U nastavku donosimo spisak 5 viralnih mošusnih parfema koji će vas odmah osvojiti

Unsplash/ Tron Le

Znate li da mošus spada u jedne od najčešćih parfemskih baznih sastojaka? Ova opojna nota spaja zemljane i drvenaste mirise.

Sezone ruža, irisa i vanile obeležile su poslednjih nekoliko godina, a zahvaljujući društvenoj mreži Tik Tok i popularizaciji niche parfema, interes za mošusnim parfemima značajno je vidljiv na Internetu; štaviše, traženi su najviše u posljednjih nekoliko desetaka godina.

Što je mošus?

Popularna mošusna nota današnjice nije ona koja gradi srce parfema i deluje snažno i zagušljivo, već je reč o belom mošusu ili, najčešće, sintetičkoj noti mošusa koja fantastično kopira miris čiste kože. I sama se već godinama nalazi u bazi parfema, a sada je stavljena u fokus pri kreiranju parfema – najprije jer evocira snažne, ali pre svega ugodne osećaje i sećanja.

Mnogi će sintetički mošus usporediti s mirisom čiste posteljine ili odeće nakon hemijskog pranja, drugima će delovati poput njihove kože, ali neupitno je će njen poznati dojam dati svojevrsnu utehu, mirisnu „zaštitu“, osećaj mira, zadovoljstva… kao i čistu senzualnost i seksepil.

Instagram 

U nastavku otkrijte 5 najviralnijih parfema sa mošusim...

1. LE LABO ANOTHER 13

www.fragrantica.com 

2. GLOSSIER YOU

www.fragrantica.com 

3. MAISON MARGIELA REPLICA LAZY SUNDAY MORNING

www.fragrantica.com 

4. PHLUR MISSING PERSON

www.fragrantica.com 

5. DYPTIQUE FLEUR DE PEAU

www.fragrantica.com 


izvor: journal.hr