Kada razmišljamo o božićnom manikiru, svake sezone u fokusu je nekoliko klasičnih paleta boja. To su hladni, zimski tonovi poput sive, bele i srebrne, kao i nešto upečatljiviji praznični tonovi, poput crvene, zelene i zlatne. Poslednjih godina svedoci smo velike popularnosti razigranog „nail arta” u duhu 2000-ih, a u ovaj trend odlično su se uklopili i prigodni božićni motivi poput slatkiša, kuglica, poklona i pahuljica.

nokti za praznike
Instagram 

Ako više volite kratke i uredne nokte, to ne mora da znači da se morate odreći šarenog manikira u prazničnom duhu. To dokazuje čitav niz trendi stilova sa naših omiljenih Instagram profila koji će savršeno pristajati noktima svih dužina. French u različitim bojama i dalje su među najpoželjnijim manikirima, a u božićnom periodu možete ih osvežiti zabavnijim „obrtom”, poput prugaste šare ili stilizovanih mašnica. Ako volite minimalistički manikir, ne možete pogrešiti sa klasičnim „nude” noktima sa suptilnim metalik akcentima, ili monohromatskim varijantama u nekoj od odgovarajućih boja.

Pročitaj još: 14 BELIH NOVOGODIŠNJIH NOKTIJU KOJI ĆE ODUŠEVITI SVE MINIMALISTE: Suptilan, a elegantan manikir za praznike

U nastavku smo odabrali nekoliko stilskih manikira koji mogu poslužiti kao inspiracija.

Bonus video

biab manikir TikTok/zhino_jaseem

Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.