Kraljevski lak za nokte je dugo bio tema razgovora jer se priča da članovi kraljevske porodice moraju da nose neutralne nijanse na noktima. Poznato je da je kraljica Elizabeta II nosila nežne ružičaste nijanse, kao i da je princeza od Velsa, Kejt Midlton, ljubitelj neutralnih nijansi.

Princeza Dajana je prekršila kraljevski protokol dok je nosila svoju kultnu 'osvetničku haljinu', uparujući smeli izgled sa još smelijim crvenim lakom za nokte. Međutim, pokojna princeza nije uvek imala buntovnički izgled. Umesto toga, često se odlučivala za neutralni francuski manikir sa svetlucavim gornjim slojem.

Ako želite da dodate notu klase, razmislite o dodavanju bisernog gornjeg premaza svom francuskom manikiru, baš kao i Dajana, jer je to odličan način da modernizujete klasični stil. Predviđa se da će članovi kraljevske porodice biti izvor inspiracije za mnoge koji gledaju poslednju sezonu 'Krune' ovog novembra, navodi Fresh.

manikir princeze Dajane
David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prvi deo poslednje sezone hit serije premijerno je od 16. novembra. Ovo poglavlje, koje se sastoji od četiri epizode, fokusira se na princezu Dajanu. Neka njeno nasleđe živi savladavajanjem njenog prepoznatljivog manikira.

Kako napraviti manikir princeze Dajane

Neka bude kratko i slatko

Dugi nokti su bili u modi poslednjih godina, ali Dajana se obično odlučila za kraće, prirodne nokte – koji takođe zahtevaju manje održavanja. Prvi korak u savladavanju njenog izgleda je da se uverite da su njeni nokti čisti i dobro oblikovani.

manikir princeze Dajane
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Neutralna baza

Birajte nežne, nude nijanse kao osnovnu boju. Pošto je većina neutralnih lakova providnija, trebalo bi da dodate nekoliko slojeva ove baze.

Žene sa svetlijim tonom kože treba da izaberu bazni lak sa ružičastim nijansama, dok one sa tamnijim tonovima kože treba da izaberu dublju nude boju.

Dodajte malo francuskog štiha

Nijedan francuski manikir nije potpun bez karakterističnog belog vrha. Dajanin manikir je imao vrh koji nije bio previše debeo ili tanak; umesto toga pratio je krivinu i debljinu vrha njenog prirodnog nokta.

Gornji sloj

Pièce de résistance ovog izgleda je biserni, blago hromirani gornji sloj. On transformiše izgled iz osnovnog manikira u nešto što će naterati sve da se pitaju o izgledu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Anđeoski nokti Instagram/betina_goldstein


Izvor: Wanted A.N.