Dolaskom šeste sezone megapopularne Netfliks serije The Crown, vratili smo se u eru 90-ih kada je princeza Dajana bila jedan od najomiljenijih članova britanske kraljevske porodice. Lejdi Di je decenijama upamćena kao modna ikona koja je prkosila pravilima kraljevske porodice i oduševljavala sve svojim smislom za modu.

U šestoj sezoni serije možemo videti kako princezu Dajanu, koju sjajno igra Elizabet Debicki, nikada ne vidimo bez besprekornog francuskog manikira, bilo da je na odmoru na jugu Francuske sa Dodijem Fajedom ili kod kuće sa sinovima u Londonu.

princeza Dajana
FD / News Licensing / Profimedia 

Postoji razlog za to: Dajana je zaista volela da nosi klasični francuski manikir, kao što su mnoge žene činile 90-ih, deceniji u kojoj je ovaj uredni dizajn postao toliko popularna. Dajanin klasični manikir bio je svetlo beli lak na vrhovima prstiju koji je savršeno odgovarao svakom outfitu i izgledao je podjednako glamurozno u noćnim prilikama, ali je bio nežan i suptilan za sve dnevne obaveze koje je imala kao članica kraljevske porodice.

princeza Dajana
David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia 

„Francuski manikir je bio, i još uvek jeste, jednostavan način da se uverite da vaši nokti izgledaju zaista dobro“, slaže se manikerka Džulija Diogo. „To je neutralan izgled koji osigurava da nokti izgledaju čisto i šik. Osim toga, odličan je za produženje izgleda prstiju."

princeza Dajana manikir
Theodore Wood / Camerapress / Profimedia 

Nakon što je izašao iz mode posle 90-ih, stil se vratio pre nekoliko godina i sada je toliko popularan da su Google pretrage porasle za 2.400 procenata samo ove godine. Danas gledamo dalje od onih originalnih ružičastih i belih tonova koje je princeza Di toliko volela, eksperimentišući umesto toga sa različitim bojama, teksturama i drugim dizajnom.

princeza Dajana manikir
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

„Mislim da smo tokom godina zapravo uspeli da unapredimo francuski manikir“, kaže Diogo za Vogue. „Tako mi je drago što se vratio! Francuski manikir je bezvremenski i ide uz sve.“

Postoje načini da se uverite da izgleda kraljevski i prefinjeno, a ne zastarelo ili neuredno. "Tanak vrh je bolji od debelog vrha, a odabir prave bazne nijanse prema tonu kože je takođe veoma važan", kaže ona. „Obično nanosim još jedan sloj baze preko belog vrha kako bih malo smanjila belinu – to stvara prirodniji izgled.“

princeza Dajana crveni lak
Joel ROBINE / AFP / Profimedia 

Lejdi Dajana je pored francuskog manikira obožavala i klasični crveni koji je takođe odraz elegancije i prefinjenosti.

princeza Dajana crveni manikir
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Library / Profimedia 

princeza Dajana crveni manikir
ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bonus video

biab manikir TikTok/zhino_jaseem

Možda će vas zanimati: ZDRAVIJI NOKTI DUGOTRAJNIJI I OD GEL LAKA: Šta je BIAB manikir za kojim je 600 miliona žena poludelo?