Jedan od glavnih trendova u manikiru ovog proleća i leta biće veliki povratak minimalizmu. Nokti će izgledati delikatnije i prirodnije, a najveći izazov će biti pronaći granicu između upadljivog i nenametljivog.

Nokti će biti kraći, boje odmerenije, a teksturu ćemo staviti u prvi plan. Francuski manikir sa funky twistom postaće još zanimljiviji, a nijanse će se kretati od nežnih do divljih i avanturističkih.

Iako ne postoje specifični trendovi kada je u pitanju manikir, društvene mreže i časopisi uvek iznesu primere koje jednostavno moramo da isprobamo.

Jedan od njih su mermerni nokti – jedan od najbrže prihvaćenih manikira koji kombinuje eleganciju, razigranost i bezvremenski izgled.
Zato stručnjaci veruju da će mermerni nokti postati jedan od najtraženijih nail artova u salonima širom sveta, posebno tokom sezone venčanja i drugih žurki koje će obeležiti ovo proleće.

Jedna od najvećih prednosti mermernog manikira je sloboda izbora - od smelih varijacija do suptilnijih, ovo će biti odličan izbor za situacije u kojima želite da zablistate. Tehnika je vrlo jednostavna i možete ih napraviti sami kod kuće.

U nastavku pročitajte kako da napravite mermerne nokte za nekoliko minuta.

1. Pripremite nokte. Dobro obrišite nokte da biste napravili čistu osnovu za mermerni dezen i nežno turpijom skinite jedan sloj gornjeg nokta.

2. Sipajte vodu u čašu. Voda ne sme biti previše hladna da se lak ne bi stvrdnuo. Sipajte u vodu nekoliko kapi laka (možete kombinovati boje)

3. Pomešajte lakove čačkalicom da biste dobili mermerni izgled. Morate biti veoma brzi da se lak ne osuši.

4. Kada ste dobili željeni dezen - vreme je za umakanje. Umočite nokat pravo u lak, pod uglom od 45 stepeni i brzo ga izvadite iz vode.

5. Prst očistite acetonom, a na nokat nanesite providni, zaštitni lak. Očistite svaki prst odmah nakon završetka, ne čistite svih 10 prstiju na kraju.

Manikir Tiktok/m_squared_nails