Prirodna lepota je u poslednje vreme sve popularnija, a bezbroj poznatih ličnosti bez pardola hvali svoju prirodnu kožu i kosu na mrežama. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će trend prirodnog izgleda doći i do noktiju, a sada svi hvale manikir pod nazivom 'My Nails But Better'(moji nokti ali bolji), čak se već koristi i skraćenica MNBB.

U nastavku vam donosimo sve što treba da znate o ovom veoma važnom prolećnom trendu noktiju.

MNBB trend

Sve je počelo na Met Gala 2022. kada je Hejli Biber uz belu satensku haljinu nosila manikir koji imitira glazirane krofne. U to vreme svet nije znao da će se njen prozirni manikir proširiti poput požara i čak podstaći artiste da kreiraju 'glazirane' komplete za nokte za nebrojano klijenata. Bio je to prirodan odgovor na prethodne trendove koji su zahtevali intenzivan manikir za nokte, prošaran krupnim šljokicama ili preteranim dizajnom.

Svet post-glazurnih manikira sada uključuje niz lakova za nokte koji imaju za cilj da poboljšaju prirodne nokte dok dodaju nešto posebno njihovom izgledu.

Manikir „moji nokti, ali bolji“ je prilično lak za održavanje i ide praktično uz sve. S obzirom na to da trend oponaša prirodne nokte, manikir ima tendenciju da dobro raste i ne pokazuje veliku razliku između boje laka za nokte i boje prirodnog nokta u blizini zanoktice. Što se tiče toga kako odgovara vašem stilu, ovaj manikir će se dobro slagati sa svim od vaše garderobe i različitom estetikom.

Kako napraviti manikir MNBB?

Postoji i trend koji se zove 'hiperrealistični nokti', koji je, kao što ime kaže, kao superrealistična verzija francuskog manikira. Ako želite prefinjeniju verziju, možete se odlučiti za francuski manikir u boji vanile.

Ako ne volite ružičasti ili francuski manikir, možete isprobati i trend 'lip gloss' noktiju, koji uključuje lak za nokte u nude boji sa sjajnom završnicom. A ako ništa drugo ne uspe, uvek možete ispolirati nokte i naneti završni sloj kako biste dodali mnogo sjaja.