Kako i većina stvari iz 90-ih i s početka 2000-ih, i omiljeni manikir vratio se na tron kako bi još jednom pokorio beauty scenu. Ono što se s godinama ipak donekle promenilo je način izrade francuskog manikira. Sada su beli vrhovi noktiju mnogo manji i decentnije izvedeni te nisu toliko upadljivi, a tipična bela boja može se zameniti bilo kojom drugom, pa čak i izostaviti. Nevidljivi 'french' najnoviji je beauty trend koji će, ako je verovati beauty stručnjacima, svoj vrhunac popularnosti doživeti na proleće, a predstavalja francuski manikir s providnim vrhovima.

Nakon serije alternativnih francuskih manikira koje smo imali prilike da viđamo proteklih godina, omiljeni nail artisti slavnih, Tom Bekhik i Džulija Diogo predstavili su svoje verzije nevidljivog 'frencha' te su za Glamour objasnili kako rekreirati ovaj popularni manikir. Prvo što je neophodno je naneti kvalitetan bazni lak u nude ili ružičastoj nijansi. Ali, zavisno o tehnici, umesto šarene ili tanke bele linije na vrhu nokta, ovaj trendi manikir karakteriziuje ili providni završetak za stvaranje suptilnog luka ili ocrtani, ali ne i popunjeni vrh. Obzirom da prirodni nokat sam po sebi ima beli završetak, za izradu ovog manikira potrebno je nalepiti providne tipse ili nokte produžiti gelom.

"Trenutno je velika pomama za 'čistom estetikom' i čini se da se minimalistički manikir s nude podlogom koja se slaže s bojom kože baš uklapaju. Takođe su jednostavni za održavanje jer ploča nokta nije toliko uočljiva kad nokti krenu da rastu", rekla je Džulija Diogo. Nevidljivi francuski manikir nudi niz mogućnosti za igranje s bojama, šljokicama i tehnikama. Dok Džulija najviše voli french s ombre efektom, Tom preferira providne vrhove noktiju koji daju kontrast i izgledaju vrlo efektno.  

U nastavku donosimo 5 inspiracija za nevidljivi francuski manikir...

1. Tanki šljokičasti luk

2. Ombre manikir

3. Holografski 'french'

4. Providni 'french'

5. Tanki neonski luk

A u nastavku otkrijte kako možete napraviti manikir po uzoru na Hejli Biber:

Hejli biber nokti tiktok/amberjhnails