Dok smo se do pre samo nekoliko godina s podsmehom prisećali trendova koji su vladali 90-ih godina, danas većinu njih s ponosom ponovo nosimo. Nismo sigurni kada je taj veliki comeback počeo da se dešava, ali činjenica je da opet volimo odevne komade koji su bili aktuelni pre više od 20 godina, a ista tendencija nije zaobišla ni beauty svet.

Više nego ikada aktuelne su scrunchie gumice i šnale za kosu, francuski ili biserni manikir, kao i, verovatno do skoro i najomraženija kombinacija – braon olovka i nude ruž, piše injournal. Ovo su samo neki od trendova koji poslednjih godinu dana konstantno gledamo na Instagramu, a u nastavku pravimo retrospektivu svih beauty tendencija, koje su dugo bile odbačene, a sada su ponovo cool.

Prelomljena kosa

Znamo da trend prelomljene kose nikada nije ni izašao iz mode, ali umesto takozvanih beachy lokni, sada su popularni talasi u obliku slova S, koje smo nekada pravili tako što smo pleli kikice dok nam je kosa još mokra, i čekali da se osuši kako bi dobili željeni rezultat. Srećom, danas postoje prese za kosu s kojima mnogo brže možemo da postignemo cilj, a nose se i nešto krupnije lokne u kombinaciji sa razbarušenom teksturom.

Prelomljena kosa je hit za leto 2022.
Instagram 

Šnale za kosu

Verujemo da ne postoje devojke rođene 80-tih ili početkom 90-tih, koje kao devojčice nisu imale pravu kolekciju šnala za kosu. Šarmantne šnalice ponovo su aktuelne i itekako poželjne na glavi, ali sada neretko dolaze s potpisom najprestižnijih dizajnerskih kuća. Blogerke ih obožavaju, a ako se i vama dopada ovaj trend, dosta dobru ponudu možete pronaći u radnjama high street brendova.

Scrunchie gumice

Znamo da Carrie Bradshaw, omiljena ikona stila s početka milenijuma, nije gajila simpatije prema scrunchie gumicama, ali verujemo da bi ih i sama danas nosila. Gumice presvučene tkaninom sada krase glave mnogih devojaka čiji stil volimo, a popularne su sve boje i veličine.

Scrunchie gumica za kosu je ponovo in.
Instagram 

Braon olovka za usne

Ovo je trend, koji je verovatno za sve ovo vreme zaradio najgoru reputaciju, zahvaljujući tome što se odomaćio među antipodima onoga što nazivamo modom. Iako smo do skoro među najvažnijim make-up lekcijama ubrajali onu koja podrazumeva da olovka i ruž budu u istoj boji, nekako svi ponovo želimo da napravimo okvir braon olovkom a da potom stavimo nude karmin.

Nude olovka za usne.
Instagram 

Glitter na očima

I pre nego što je počela da vlada histerija za beauty trendovima iz serije Euphoria, svetlucave senke bile su prihvatljive dok sada imaju reputaciju najpoželjnijih. Možete ih naneti samo na unutrašnjem delu, ali i na čitavoj površini kapka, svejedno je. Obe varijante su dozvoljene. I ne samo da su aktuelne klasične srebrne i zlatne glitter senke već i sve druge nijajnse.