Prakse manifestovanja - ili bolje rečeno, rutine i rituali koje možete koristiti da pretvorite svoje misli u stvarnost - mogu se srećom raditi bilo gde. Ali kao neko kome su slaba tačka enterijeri i hiper-svesnost svog okruženja, verujem da vaš životni prostor igra ključnu ulogu u podržavanju vaših snova. Bez obzira da li živite u maloj garsonjeri ili u svom domu iz snova, vaše okruženje vam može pomoći da ostanete fokusirani, smireni i pozitivni — što je ključno za postizanje vaših ciljeva.

Ako ste spremni da poboljšate svoj životni prostor, evo kako da se uverite da vaš dom podržava vaš idealan način života i najbolju verziju vas.

1. Počnite sa zahvalnošću i uvažavanjem.

„Možete se manifestovati bilo gde u bilo koje vreme, a mnogo toga se odnosi na to da cenite gde se nalazite“, rekla je Hejli Hofman Smit, stručnjakinja za manifestaciju. Vežbanje zahvalnosti za ono što već imate je ogroman deo manifestacije, a ako se mučite sa tim gde da počnete, počnite sa krovom nad glavom. Čak i ako ne živite u svom domu iz snova (još!), fokusirajte se na stvari koje volite u svom trenutnom prostoru i izrazite zahvalnost za njih. Bez obzira da li jednostavno gledate po svom prostoru i pravite mentalne beleške ili zapisujete svoje misli u dnevnik, zahvalnost za svoj trenutni dom pomoći će vam da ostanete pozitivni i uzdignuti.

Hofman Smit se, na primer, uselila u stan iz snova u Njujorku pre nekoliko godina, ali je pre toga živela u skromnoj kući u Koloradu. „Toliko sam se fokusirala na ono što sam cenila u tom domu i na činjenicu da sam imala dom i ulazna vrata i da mi je pružena sigurnost i udobnost“, rekla je. Fokusiranje na pozitivne atribute vašeg okruženja pomoći će vam da ostanete u stanju visoke vibracije, ili u stanju zadovoljstva i mira, što vas čini magnetom za sve što želite. Kao što Ester Hiks, još jedan stručnjak za manifestacije, čuveno kaže: „Dok razmišljate, vibrirate. Dok vibrirate, privlačite.”

2. Znajte šta je vaša vizija i držite je na vidiku.

Vision board su uobičajena praksa za manifestacije. Iako možete lako da koristite svoju viziju kao pozadinu za telefon ili pozadinu za laptop, strateško postavljanje slika i pozitivnih afirmacija oko vašeg doma je još jedan podmukli način da zadržite svoju viziju ispred sebe. Razmislite o podsetnicima na svoju viziju na frižideru, ogledalu u kupatilu ili stolu za kafu. „Ono što je najvažnije je da ih imate negde gde ćete ih stalno viđati“, kaže Hofman Smit.

Na primer, Hofman Smit je svoj stočić za kafu ukrasila knjigom o obali Amalfi, jednoj od njenih omiljenih destinacija za putovanja. Ovo je sjajan savet ako imate destinaciju iz snova koju biste želeli da posetite - pored coffee table knjige, možete i da uramite slike mesta sa vaše bucket liste.

dom
Unsplash/ Spacejoy 

Drugi jednostavni načini da zadržite svoju viziju na vidiku uključuju postavljanje lepljivih beleški sa pozitivnim afirmacijama po vašem domu ili korišćenje svakodnevnih stvari koje vas podsećaju na vaše snove. Hofman Smit takođe ima kolekciju šoljica za kafu koje sve odražavaju stvari koje je čine srećnom. Ako pokušavate da manifestujete nešto specifično (poput novog posla ili odmora iz snova), pronađite šolju koja ima dizajn ili reči koje se odnose na taj cilj i mogu vam pomoći da zamislite da je to već stvarnost.

3. Maksimizirajte prostor koji imate tako što ćete ga održavati urednim.

Čist dom bez nereda može vam pomoći da ostanete fokusirani i opušteni dok radite ka svojim ciljevima. Čak i ako je vaš trenutni prostor manje nego idealan, njegovo održavanje će vam pomoći da maksimalno iskoristite prostor kako bi najbolje podržao vaš životni stil iz snova. Međutim, ako u vašem domu postoji soba u kojoj se čak i nakon čišćenja ne osećate dobro, Hofman Smit preporučuje da premestite nameštaj. „Ako se spremate da krenete u novo poglavlje svog života, ili ako energija samo stagnira, menjanje položaja određenih stvari može zaista pomoći“, rekla je ona. Nastavite da preuređujete sve dok se ne budete osećali lepo u prostoru.

4. Ispunite svoj dom stvarima koje volite.

Pored toga, budite sigurni da vaš dom sadrži predmete koji odražavaju vaše želje i strasti. Dodavanje dekoracije, poput cveća za vaš kuhinjski sto ili umetnosti koja vas inspiriše, može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje i učiniti da se osećate kao da već živite svoj najbolji život. Za Hejli, sezonski dekor joj pomaže da doda radost svom prostoru. Smatrajte ovo svojim znakom da zapalite jesenju sveću ili okačite ta lampice ako vas te stvari čine srećnim. Na kraju dana, manifestacija se odnosi na održavanje vaše vibracije na visokom nivou, pa obavezno posipajte predmete po svom prostoru koji vam donose radost.

uređenje doma
Unsplash/ Spacejoy 

5. Podesite svoj dom za jutarnje i noćne rutine.

„Manifestacija se zaista svodi na rutine koje radimo, kao što su meditacija, zahvalnost i vođenje dnevnika“, kaže Hofman Smit. Kako god želite da izgledaju vaše jutarnje i večernje rutine, stvorite namenski prostor koji podržava te aktivnosti. Ako volite da započnete svaki dan vođenjem dnevnika dok pijuckate jutarnji čaj, stavite dnevnik i olovku blizu čajnika i šoljica. Ako želite da meditirate svako veče pre spavanja, opremite svoju spavaću sobu mekim osvetljenjem i jastukom za meditaciju. Stvaranje prostora za rutinu će učiniti mnogo lakšim da se uđe u naviku, kaže Hofman Smit.

6. Pripremite svoj prostor za vaš idealan način života.

Čak i ako se još ne osećate kao da živite svoj život iz snova, možete pripremiti svoj prostor da ti snovi postanu stvarnost. Da li vaš budući ja voli da organizuje večere? Ulepšajte svoju trpezariju, sredite kuhinju i sakupite nekoliko recepata koje biste želeli da pripremite za prijatelje ili porodicu. Da li vaše buduće ja ima doslednu praksu meditacije? Napravite udoban kutak za meditaciju sa podnim jastukom i malim stolom za sveće ili difuzorom eteričnog ulja. Stvaranjem prostora za svoje ciljeve, možete se pripremiti za obilje koje je bez sumnje već na putu do vas.