Nisam znala da li ću ovo moći da uradim, ali osećala sam ogromnu potrebu da se zahvalim svima na podršci i saosećanju koje su mi pružili - otpočela je svoju ispovest manekenka Krisi Tajgen, koja je pre nekoliko sedmica izgubila bebu. 

Ona i njen suprug Džon Ledžend imaju dvoje dece, četvorogodišnju Lunu i dvogodišnjeg Majlsa. Džek je trebalo da bude peti član njihove porodice.

"Deci nismo davali imena sve do poslednjeg trenutka, kad bi već bili rođeni, neposredno pre nego što bismo napustili bolnicu. Ali, iz nekog razloga ovog malog momka koji je bio u mom stomaku počeli smo da zovemo Džek," napisala je Krisi. "I tako će on zauvek za nas ostati Džek. Džek se mnogo trudio da postane deo naše porodice i tako će biti."

U svom eseju, Krisi se i direktno obratila malom Džeku:

"Jako mi je žao što si se u prvim trenucima svog života susreo sa tolikim komplikacijama da nismo mogli da ti pružimo dom koji ti je bio potreban da bi opstao. Uvek ćemo te voleti."

Ona je ovde otkrila i da je, kada je sve bilo gotovo, tražila od osoblja bolnice da joj daju telo malog Džeka, a onda mu je ljubila ruke i noge, ne zna tačno koliko - 10 minuta ili sat. Naposletku, dobili su njegov pepeo u maloj kutiji.

"Dok ovo pišem, osećam suze kako mi pune oči. Sve što znam jeste da je njegov pepeo u toj maloj kutiji i čeka da ga položimo ispod drveta u našem novom domu, onom u koji smo se preselili planirajući tu i njegovu sobu."

Krisi je objasnila i zbog čega je osećala ogromnu potrebu da ovo podeli: nakon toliko radosnih trenutaka koje je dnevno nudila ljudima oko sebe, želela je da ispriča i priču o patnji i bolu koji su je zadesili. 

"Morala sam ovo da napišem da bih nastavila dalje sa životom i zahvalna sam vam što ste mi to dozvolili. Džek će zauvek biti voljen, deci smo objasnili da on sada postoji u vetru, drveću i leptirima koje vide. Hvala svakoj pojedinačnoj osobi koja nas je imala u mislima u ovom periodu, kao i onima koji su nam slali poruke ljubavi i sopstvene priče o gubitku. Srećni smo što vas imamo."

Ceo esej na engleskom možete pročitati OVDE.