Kada je Kanje Vest, muzičar, dizajner, biznismen, suprug Kim Kardašijan i ko zna šta sve ne, rešio da se predloži za predsednika Amerike, to je sve izgledalo kao dobra šala. Ali, on nikako da se nasmeje.

Nema potrebe da se podsećamo kako je svetu predstavio svoju viziju da napravi novu društvenu mrežu koja bi se, umesto TikTok, zvala "Džizs Tok", a onda snimio video u kom hoda po vodi, kao hrišćanski mesija.

Međutim, sve je to delovalo kao duhovit koncept do njegovog nedavnog gostovanja u podkastu kod čuvenog Džoa Rogana, gde je izgovorio rečenicu koja je, praktično, zaštitni znak svih diktatora na ovoj planeti: "Moj poziv je da budem vođa slobodnog sveta," rekao je u emisiji koju slušaju milioni ljudi širom planete. A ovaj nedostatak sumnje u sebe zajednički je imenitelj svih lidera koji su u istoriji zabeleženi kao mračni, totalitarni vladari. Najgore što može da se desi jednom narodu jeste da mu se na vodećoj poziciji nađe osoba koja veruje da je uvek u pravu.

Kanjeova predsednička kampanja, na sreću, nije uspela da poprimi ozbiljne razmere. Amerikanci vole da biraju između dva kandidata, a u ovom slučaju to su Donald Tramp i Džozef Bajden. Ipak, ovo nije zaustavilo Vesta. Njegov sledeći korak jeste trka za guvernera Kalifornije. To je pozicija na kojoj je godinama bio legendarni Arnold Švarceneger. Međutim, treba imati u vidu da je Arnold čitavog života bio klasičan štreber i da je uvek, čak i kad je bio najveća akciona zvezda na planeti, sumnjao u sebe - dok je snimao filmove, pitao je čak i šminkere šta misle, kako je odigrao neku scenu.

Kanjea za sad još uvek niko ne shvata ozbiljno. Ali, nije shvatao ni Trampa. U ovom trenutku oglasila se samo Dženifer Aniston, koja je u svom postu upozorila ljude da glas za Vesta ne bi bio zabavna stvar. Međutim, pitanje je kako će se stvari dalje odvijati i da li će Kanje u nekom trenutku shvatiti da sebe ne bi trebalo da shvata toliko ozbiljno.