Pi Didi nudi 50 miliona samo da izađe: Navikao je na luksuz, a evo kako izgleda zatvor u kom je sada

Nema privilegija čak ni za najbogatijeg zatvorenika

Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Problemi Šona Didija Kombsa postali su mukotrpni otkako su njegovi domovi u Majamiju i Los Anđelesu pretraženi u martu, usled optužbi za trgovinu ljudima i seksualno nasilje.

Hip-hop mogul čija je karijera procvetala 1990-ih uhapšen je u ponedeljak pod optužbama da je koristio svoju "moć i prestiž" za "seks trafiking, prisilni rad, međudržavni prevoz u svrhu prostitucije, krivična dela povezana sa narkoticima, kidnapovanje, podmetanje požara, podmićivanje i ometanje pravde“.

U optužnici se navodi da je Kombs podsticao žrtve na na drogiranje i učešće u detaljno produciranim seksualnim, performansama nazvanim "Freak Offs" koje je Kombs organizovao, režirao, snimao i tokom kojih je masturbirao.

Advokati repera Šona Didija Kombsa zatražili su juče od sudije da mu dozvoli da čeka suđenje po optužbama za trgovinu ljudima u svojoj luksuznoj kući na ostrvu u blizini Majami Biča, umesto u mračnom saveznom zatvoru u Bruklinu.

GIO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kombsovi advokati ponudili su paket kaucije od 50 miliona dolara - koristeći njegovu vilu kao zalog - u zamenu za puštanje u kućni pritvor uz GPS praćenje. Ročište po zahtevu zakazano je za sredu popodne. U utorak je američki sudija za prekršaje na Menhetnu naredio da Kombs ostane u pritvoru do suđenja, što ne ukazuje na dobru budućnost s obzirom na uslove u zatvoru. Pored kontaminirane hrane i problema sa strujom, ovaj zatvor je, kako se izveštava, bio mesto ubistava i samoubistava.

Prema izveštaju NY 1, MDC je u trenutnoj izolaciji nakon što je zatvorenik Uriel Vajt ubijen u junu. "Trenutno prolazimo kroz izolaciju gde, u suštini, izlazimo iz ćelije svaka tri dana na 15 minuta da se istuširamo. Doslovno si u samici kada ne bi trebao biti,"podelio je zatvorenik po imenu Eli. Nastavio je, "Jedan dečko je uboden u oko improvizovanim nožem ... Ovo mi je prvi put u zatvoru, ali ti noževi mogu biti dugi šest, devet inča napravljeni od materijala sa čeličnih zidova. Ima puno nasilja. Ima ubistava, barem nekoliko puta nedeljno."Kao zvezda, Didi će sigurno biti na meti, ali ako mu sreća bude naklonjena, možda će biti odvojen od drugih zatvorenika radi bezbednosti.

Didiju će u zatvoru biti pravi pakao

I pored toga što je poznat kao reper, nikakve mu to privilegije neće doneti u Metropolitan Detention Centru. "Sav taj novac neće učiniti da bude toplije kada je hladno, hladnije kada je toplo. Neće učiniti hranu jestivijom. Neće naterati bube da odu," rekao je advokat Mark Bedrou za Business Insider. Bivši upravnik MDC-a, Kameron Lindzi, smatra da će Didi biti odvojen od drugih zatvorenika zbog moguće nasilnosti, ali njegova ćelija je daleko od luksuza na koji je navikao — dobiće samo malu ćeliju sa lavaboom i toaletom.

Jedno je sigurno, reper neće jesti kavijar i filete u skorije vreme. Prema TMZ-u, meni za federalne zatvore uključuje žitarice za doručak i sendviče s piletinom. Vegetarijancima su dostupne tofu opcije. Didi će imati kratku pauzu kada se 18. septembra pojavi na sudu, gde će sudija doneti odluku o njegovom zahtevu za kauciju, izveštava CNN. 

Šta su sve pronašli pretresom?

Podsetimo, Kombs je uhapšen kasno u ponedeljak u hotelu na Menhetnu, otprilike šest meseci nakon što su federalne vlasti izvršile raciju u njegovim luksuznim domovima u Los Anđelesu i Majamiju i otkrile da sprovode istragu o trgovini ljudima.

Tokom pretresa, policija je zaplenila narkotike, video snimke "Freak Offs" i više od 1.000 flaša ulja za bebe, prema tužiocima. Oni su rekli da su agenti takođe zaplenili vatreno oružje i municiju, uključujući tri poluautomatske puške AR-15 sa oštećenim serijskim brojevima.

Čeka ga doživotna kazna

Optužnica opisuje Kombsa kao toliko nasilnog da je nanosio povrede za koje su često bili potrebni dani ili nedelje da se zaleče. Njegovi zaposleni i saradnici su ponekad bili svedoci njegovog nasilja i sprečavali žrtve da odu ili ušli u trag onima koji su pokušali, navodi se u optužnici.

Za osudu po svakoj tački optužnice predviđena je obavezna kazna od 15 godina zatvora, uz mogućnost doživotne kazne. Kombs i njegovi advokati negirali su slične navode drugih, u nizu tužbi koje su podnete nakon Venturine.