Svi pogledi uprti u Nadalovu suprugu na Olimpijadi: Šta stoji iza njenih retkih dolazaka na mečeve?

Suprugu Rafaela Nadala se retko mogla videti na njegovim mečevima, a za to postoji poseban razlog.

Jacovides-Perusseau / Bestimage / Profimedia

Danas su se na Olimpijadi susreli dva velika teniska imena – Novak Đoković, trenutno najbolji igrač sveta, i njegov dugogodišnji protivnik Rafael Nadal.

Novak je izašao kao pobednik, a prisutni su naročito primetili žene koje su ih bodrile sa tribina. Jelena Đoković zračila je i privukla pažnju dok je s oduševljenjem pratila svaki Novakov poen. Dodatno iznenađenje donela je pojava Nadalove supruge, Franciske Marije Ćiske, koja se retko pojavljuje na njegovim mečevima i to iz posebnog razloga.

Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tokom svih ovih godina slobodno se može reći da su se razvijale različite teorije, a neke su otišle toliko daleko da se pričalo čak i da je se Nadal stidi, s obzirom da su je često kritikovali zbog izgleda. Ćiska i Marija važe za jedan od najmisterioznijih parova današnjice, s obzirom da se o njima zna vrlo malo informacija, a ona se godinama držala podalje od svog muža, pa dugo čak nije ni posmatrala njegove mečeve niti mu pravila društvo na crvenom tepihu.

Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Poslednjih godina stvari su se promenile, te je sada može videti češće u javnosti. Jednom prilikom Ćiska je odgovorila i na večito pitanje zašto se retko pojavljuje na mečevima i u javnosti sa slavnim suprugom, a ona je isključivo za potrebe Nadalove biografije objasnila zašto je to tako.

"Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da ja čekam ceo dan da završi šta treba i šetam naokolo me umara. To bi me gušilo. On bi morao da da se brine za mene... Jednostavno ne. Ako ga pratim svuda, mislim da postoji rizik da prestanemo da se slažemo", rekla je ona.

U istom intervjuu Marija je istakla i zašto se toliko trude da svoj odnos drže zadrže samo za sebe:

"Čak i kada me moja porodica pita za njega, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osećam prijatno kada pričam o svom ličnom životu. I Rafaelu to odgovara. Ne bismo voleli da ikada bude drugačije."

Podsetimo, Marija i slavni teniser zajedno su od 2005. godine. Njeno pravo ime je Marija Franćiska Pereljo, radi kao agent osiguranja, a završila je biznis akademiju. Pomaže Nadalu u radu njegove fondacije, gde je postavljena za direktora projekata.