NJEGOV DUH I DALJE PIŠE PESME: Ovo su finalisti konkursa za nagradu MILAN MLADENOVIĆ

Muzika koja nema žanr ni pravac, ali ima ideju

Wanted Nagrada se dodeljuje po poslednjoj želji Milanove majke

Zadužbina Milan Mladenović, po poslednjoj želji majke legendarnog muzičara, svake godine regionalnu muzičku dodeljuje nagradu sa njegovim imenom. Ovogodišnji žiri čine Srđan Gojković Gile, frontmen legendarne pank-grupe "Električni orgazam", Darko Rundek i Mirela Priselac Remi, a pobednik će biti proglašen 21. septembra, što je Milanov rođendan.

Umesto dvanaest, koliko je planirano, ove godine je čak 14 grupa iz nekadašnjih republika Jugoslavije ušlo u finale konkursa za ovo priznanje koje, između ostalog, obuhvata i novčani deo od 2.000 evra. Pošto muzički žanr nije određen, ovaj konkurs je prava riznica avangardnog zvuka, a evo pet pesama koje su privukle posebnu pažnju:

1. Natalee - Bebo

 2. Sara Renar - Držali smo se za ruke

3. Sale i sedlari - Anonimni SMS

4. Dukatt - Pesma mesecu (iz filma "Asimetrija")

5. Dram - Daj mi sve

Osim ovih, u finalu su se našli još i "Alkohol" sa pesmom "Mrave brojim", "Rebel Star" sa "Danom na Tisi", "Anestezija" - "Nekud", "Klinika Denis Kataneca" s numerom "Digresija na zeku 2", "Playground Hustle" s pesmom "Igle", "Ćao Portorož" s "Ljubavnikom", Despot Tomić - "Ona iz ju es ej", "Magic Bush" - "Sve je ko pre" i Buč Kesidi s pesmom "Tiho".