Od života na ivici samoubistva do najuticajnije žene - rečenica je u koju staje toliko toga kada govorimo o njoj. Opra Vinfri je zbog teškog života bila na ivici da izvrši samoubistvo. Majka ju je napustila, trpela je zlostavljanje od očeve porodice, a u drugom stanju ostala je sa 14 godina.

Danas je najuspešnija i najuticajnija voditeljka na svetu, producent, glumica a mi kažemo - žena zmaj.

„Kad vidite odakle ja potičem, mali grad aparthejda, Misisipi 1954. godina, gde je linčovano tamnih osoba više nego u bilo kom gradu u svetu, gde si se morao sklanjati sa puta, doslovno, dok beli ljudi šetaju ulicom. Gde nije bilo vizije ili nade za tebe kao tamnu osobu, osim služiti bele ljude u domaćinstvu ili predavati u školi afroameričkoj populaciji. Moja sposobnost da zakoračim u doslovni tok i milost koju zovem Bog, dovelo me je ovde“, rekla je jednom prilikom Opra u svom govoru.

Nakon incidenta u kojem je nastradao Afroamerikanac Džordž Flojd, počeli su masovni protesti u SAD-u protiv rasizma, koji su se kasnije proširili i na druge kontinente. Ovom temom odlučila je da se bavi i Opra Vinfri, koja pokreće novi tok-šou posvećen rasizmu u SAD-u.

Predstavnici kompanije Epl rekli su u zajedničkom saopštenju da će Oprine emisije startovati upravo danas, dok će prva epizoda biti besplatna.

„"Opra razgovor" debitovaće 30. jula. U njemu će učestvovati Opra Vinfri i Ibram Kendi, autor bestselera "Kako biti antirasista", koji će razgovarati sa ljudima bele puti o rasizmu“, navode oni.

Opra je izjavila da se nada razgovorima koji ne razdvajaju, već ujedinjuju ljude, pa je poručila sledeće:

„Vreme je da čovečanstvo vratimo razgovoru“.