Najpoznatija rijaliti zvezda na svetu Kim Kardašijan (40) podelila je na Instagramu fotografije na kojima izgleda prezgodno u bikiniju. Ona je nedavno otkrila da je postala vegan, te da veganskoj ishranui duguje svoj izgled.

Naime, Kim je pre nekoliko nedelje objavila fotografije u beloj košulji čudnog kroja i bež pantalonama putem koje je želela da navede i svoje fanove da probaju vegansku ishranu.

"Vege ishrana čini da telo izgleda dobro", napisala je Kim u opisu slike koja je skupila preko četiri miliona lajkova.

"Slažem se", "Haha brojne operacije čine tvoje telo da izgleda dobro", "Gde su joj grudi, sa strane kao da ih nema uopšte?", "Ovo je njena dvojnica jer Kim nije toliko mršava i ima veće grudi", "Izgledaš savršeno kao i uvek", samo su neki od komentara na račun njenog izgleda.

Zvezda je krajem januara ove godine izjavila da se 30 dana hrani isključivo biljkama i da joj se pridružuju i ostali članovi porodice. Rezultati su itekako vidljivi.

"Zvanično sam ubedila još tri člana porodice da se hrane samo biljkama. Veganstvo je način života", rekla je nedavno Kim Kardašijan, koja je nekada bila poznata kao velika ljubiteljka mesa u ishrani, pa je često jela burgere, bifteke i pice.

"Da li je ona zaista toliko smršala pa su joj "spale" grudi?", upitala je jedna obožavateljka, dok drugi fanovi tvrde da je kroj košulje ipak zaslužan za manji izgled grudi.

Šta je  veganska ishrana i kako se vegani razlikuju od vegetarijanaca?

Vegetarijanci ne jedu meso, ribu, ili živinu. Vegani, pored toga što su vegetarijanci, ne koriste druge proizvode životinjskog porekla. To su jaja, mlečni proizvodi, med, koža, krzno, svila, vuna, kozmetika i sapune koji su proizvedeni od životinjskih proizvoda.

Ključ za pravilnu Vegansku ishranu je raznolikost. Zdrava i raznovrsna Veganska ishrana uključuje voće, povrće, puno zeleniša, proizvode od celog zrna, koštunjavo voće, semenke, mahunarke itd.

Veoma je lako da veganska ishrana ispuni preporuke što se tiče unosa proteina pod uslovom da je unos kalorija adekvatan. Striktno proteinsko planiranje ili kombinovanje nije apsolutno neophodno. Ključ je da konzumirate raznovrsnu ishranu.

Gotovo sve namirnice ako izuzmemo alkohol, šećer i masti daju bar nešto od proteina. Veganski izvori proteina su: sočivo, naut, tofu, grašak, kikiriki puter, sojino mleko, bademi, spanać, pirinač, hleb od prekrupe, krompir, brokoli, kelj ...