Međunarodni dan žena 8. mart datum je koji se ne obeležava samo kupovina poneke sitnice, kojom želimo da razveselimo bitne ženske osobe u svom životu, već je reč o datumu koji treba da nas podseti na sva ekonomska, politička i društvena dostignuća, za koja su zaslužne upravo žene.

Zbog toga nije na odmet na svoju listu sjajnih filmova uvrstiti i naslov koji možete pročitati u nastavku, a koji će vas podsetiti na pravo značenje feminizma! Iako je tek nedavno postao dostupan na najpopularnijem striming servisu "Netflixu", film "Moxie" polako, ali sigurno, obara sve rekorde gledanosti.

Reč je o humorističnoj drami u čijem fokusu se nalaze devojke koje se suprotstavljaju seksističkim normama u svojoj srednjoj školi. Protagonistkinja Vivijan, koju glumi Hedi Robinson, sasvim je obična 16-godišnjakinja čija je najveća želja da bude nevidljiva, a sve to da bi izbegla ruganje i ponižavanje od strane ostalih učenika, koji rangiraju devojke na osnovu njihovog fizičkog izgleda.

Njen život u potpunosti će se promeniti kada upozna novu učenicu, koja će je podsetiti da je ona puno više od svog fizičkog izgleda.Zajedničkim snagama i uz pomoć Vivijanine majke koju glumi Ejmi Poler objavi će anonimni časopis "Moxie", a koja će da pokrene pravu feminističku pobudnu. Ovaj film snimljen je prema romanu Dženifer Matu koji će vas sigurno podsetiti i uveriti koliko su ženska prijateljstva i međusobna solidarnost bitni u životu!