Mnogi misle da slava znači samo popularnost, novac, putovanja i bezbrižan život. Međutim, često se zaboravlja na onu mračniju stranu, kao što su uznemiravanje, pretnje, zastrašivanje. 
Mnoge zvezde susrele su se u svojoj karijeri barem jednom sa opsesivnim fanovima, koji nekad u svojim željama prekorače sve moguće linije pristojnosti, ili sa ljudima koji ne vole njihov rad, i smatraju da svoj stav moraju da iskažu na nasilne načine, a sada je na red došla i mlada devetnaestogodišnja pevačica, Bili Ajliš.

Ona je zatražila zabranu prilaska protiv muškarca koji ju je poslednjih šest meseci maltretirao i pretio joj zastrašujućim porukama i navodno čudnim gestovima, a sve u blizini njene kuće u Los Angelesu. Džen Harl je navodno, tvrdi Ajliš, kampovao u školi preko puta njene kuće.
Devetnaestogodišnjakinja tvrdi da je primila brojna preteća i uznemiravajuća pisma, a kaže i da je taj čovek, kada ju je ugledao, rukom napravio pokret kao da će joj "prerezati grlo", preneli su njene navode svetski mediji. Jedna od poruka koju je dobila od Džona, posebno ju je uznemirila: "Ne možeš dobiti ono što želiš, osim ako je ono što želiš da umreš za mene... Znaćeš da će se uskoro voda podići, a ti ćeš umreti.. umrećeš!" pisalo je u poruci.

bili ajlis
Youtube 

Pevačica tvrdi da ju je gledao kako ulazi i izlazi iz svog doma, a uvek joj pritom nešto kaže ili napravi neki zastrašujuć gest. Zbog toga je, kako tvrdi, postala dodatno anksiozna i preplašena svaki put kada mora da se vraća kući ili da iz nje izađe, a plaši se i za živote svoje porodice.
Zbog pretnji smrću, od nadležnih organa je zatražila meru zabrane prilaska ne samo za sebe, već i za svoje roditelje i brata i to na 200 metara. Policija tvrdi kako istražuju slučaj, ali Džon nije uhapšen.
- Više se ne osećam sigurno kad izlazim izvan kuće ili radim vežbe u dvorištu, jer bi mi mogao prići i nauditi mi. Svaki put kad ga vidim samo želim da vrisnem - rekla je pevačica.