Kada su pre par sati objavili vest da se bend raspada, mnogi su pomislili da to nije istina, već da sanjaju ružan san iz kog će se brzo probuditi. I zaista, kako prihavtiti vest da najkultniji dvojac na svetu, ili "elektro pioniri" kako su ih zvali, više neće sarađivati zajedno? Ipak, istina je da Daft Punk više ne postoji, a vest su saopštili na veoma kreativan način. Uostalom, zar se od njih išta manje i očekivalo?  

Parižani Guy de Homem Christo i Thomas Bangalter, napravili su neke od najvećih dance i pop hitova, od kojih su najpoznatiji "Get lucky", "Instant crush", "One More Time", "Around the world", kao i mnogi drugi, a na sceni postoje od 1993. godine. što je 28 godina na muzičkoj javnoj sceni.

Svoje hitove sastavili su u osam minuta dug video pod nazivom "Epilogue" i objavili ga na svom sajtu kao i na YouTube kanalu. Na taj način objavili su javnosti da je "Daft punk" prestao da postoji. Klip se završava sa jasnom porukom - pesmom "Hold On, if Love is the answer you’re home", što je milione fanova širom sveta ostavilo u suzama.

Daft Punk, raspad benda
Printscreen/youtube/Daft Punk Daft Punk, raspad benda

Prvi album momci su objavili 1997. godine pod nazivom "Homework", a 2001. su počeli da nose robotske kacige i "uniforme" i u javnostti, što je postalo njihov zaštitni znak.

"Sad se i Daft Punk raspao, ova 2021. godina je dovoljno loše počela i bez toga", "Ja ne verujem šta gledam, neka me neko uštine", "Nedostajaćete nam momci", "Bili su unikati, nemaju naslednike na sceni", "Ovo je samo ružan san, želim da se probudim"... samo su neki od komentara obožavatelja ispod objave. 

Javnosti još uvek nije poznat razlog zbog kog sastav više neće postojati. U snimku, dvojac zajedno korača, sve dok jedan ne zastane, a drugi shvata da je vreme da aktivira bombu na njegovim leđima. Pogledajte u videu ispod kako je izgledalo njihovo "opraštanje" sa javnom scenom i fanovima.