Mlada manekenka donela je odluku da se osigura kada prođu njeni dani "manekenske slave". Dok su njene sestre uveliko u kozmetičkim vodama, Kendal Džener je rešila da se upusti u nešto potpuno drugačije.

Ona je rešila da lansira svoj brend tekile - "818 Tequila", a tajnu o svemu čuvala je četiri godine. U utorak, 16. februara, konačno je sa svojim pratiocima podelila tu informaciju, iako je tu vest pomalo zasenilo prvo javno priznanje o vezi Kortni Kardašijan i Travisa Bejkera
Mreže su se usijale, a onda je krenuo "stampedo"...

"Skoro 4 godine sam na putu da napravimo najbolju tekilu ikada", objasnila je, i dodala, "nakon nebrojenih testova, putovanja po destilerijama, ulazak anonimno u svet takmičanja, a potom i osvajanja svih mogućih nagrada samo 3 godine kasnije, mislim da smo konačno uspeli. To je jedino što smo pili tokom prethodne godine, i jedva čekam da svi dobijete priliku i uživate u tekili koliko i mi". 

Kendal Džener
Shutterstock 

Njen brend tekile je izmeđuostalog pobrao brojne svetske nagrade poput "World Tequila Awards", "SIP Awards" i "Ultimate Spirits Challenge", u veoma velikoj konkurenciji.

Čak je i Kendalina "velika sestra" Kim Kardašijan, priznala da je, iako ne pije, mesecima "pijuckala" njenu tekilu. "Ponosna sam na tebe. Nisam bila ljubitelj alkohola dok nisam probala "818". Tekila šotovi svaki dan!", napisala je Kim ispod objave. 

Ime "818" inspirisano je pozivnim brojem rodnog grada Kalabasasa porodice Kardašijan/Džener. 

Instagram/kendalljenner Kendal Džener i njen brend tekile

Ipak, Kendal nije imala mnogo vremena da uživa u objavljenim vestima. Bilo je potrebno samo nekoliko sati, da se javnost obruši nikad strašnije. Razlog? Ponajviše kulturna neprimerenost

"Nešto oko toga što Kendal Džener pravi tekilu "gađa" me na pogrešan način", napisao je jedan korisnik Tvitera. "Poput ideje da slavne ličnosti koje su belci, uzimaju od lokalnih meksičkih zanatlija i profitiraju na našoj tradiciji i poljoprivrednom poslovanju, a Kabo i Puerto Valjartu posećuju samo na mestima za odmor ..."

"Iskreno se nadamo da su meksički radnici barem normalno plaćeni", stoji u jednom komentaru na Instagramu, druga osoba kritikovala je Džener u komentarima što nije javno izrazila zahvalnost onima koji su radili na pravljenju pića, "Prokleta bila, barem zahvalite meksičkim farmerima, destilerijama čiji zanat i nasleđe prisvajate", složni su mnogi u mišljenju.

Tekila je neraskidivo vezana za Meksiko i meksičku kulturu, tačnije za istoimeni grad u državi Halisko, koji se smatra rodnim mestom pića. Tekila je napravljena od plave Veber agave, a ova specifična sorta biljaka, jedina je koja se može koristiti za pravljenje tekile.

Kendal Džener
Instagram/kendalljenner 

Prema CNBC-u, tekila se proizvodi samo u državi Halisko i u nekoliko drugih opština u državama Guanajuato, Mičoakan, Naiarit i Tamaulipas.

Predrstavnici porodice Džener se sa za sada nisu oglašavali, a ostaje da se vidi u narednom periodu, da li će mlada manekenka ipak uputiti izvinjenje ili zahvalnost onima koji su uložili krvav trud za njen brend, a neretko plaćeni mizerno.