Pevačica albanskog porekla Dua Lipa koja je poznata po tome što veliča "Veliku Albaniju", danas je objavila fotografiju na svom Instagram nprofilu koja je izazvala rekacije. Naime, Dua je podelila ilustracija njenog lika preko zastave Kosova

"Srećan dan nezavisnosti Kosova. Nikada neću zaboraviti kada se to dešavalo na televiziji kada sam živela u Prištini, neopisiva i nezaboravna energija u gradu, ponosna sam što vidim koliko smo daleko dogurali od tada do sada", napisala je pevačica.

Nakon što je Dua objavila sliku, usledili su komentari njenih fanova koji su se pridružili čestitkama, a među njima je bilo i onih koji su napisali kako jedva čekaju da vide komentare Srba.

"Sram vas bilo za sve što podsetičete ovde", jedan je od od odgovora na provokativne komentare koji se našao ispod slike birtanske pevačice albanskog porekla.

Dua je više puta Srbe nazvala "fašistima" i "okupatorima Kosova", navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini "tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti".

U intervjuu koji je nedavno dala za list "Roling Stone", Dua se osvrnula na političke teme, pa je tako navela da je njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon "srpske okupacije".

dua lipa kosovo albanija
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

"Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao", rekla je pevačica nedavno.

Instagram, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Mlada pevačica Dua Lipa na društvenim mrežama uvek izgleda tip-top, dok je u realnom svetu mnogo drugačija.