Zagrebačka policija završila je s očevicima vezano za dva slučaja trovanja ugljen-monoksidom koja su se na širem području Zagreba dogodila tokom proteklog vikenda pri čemu su hospitalizovane tri sobe. Među njima su bile i voditeljka Nikolina Pišek i njena maloletna ćerka koje su se ugljen-monoksidom otrovale 7. februara u 2.30 u stanu u Zagrebu. Spasao ih je prijatelj kog je uzbunio voditeljkin suprug nakon što mu se ona nije javljala na telefon, piše vecernji.hr.

Policija je ustanovila da je do trovanja ugljen-monoksidom najverovatnije došlo jer je kako kažu, dimovodna cev u potpunosti bila odvojena od plinskog fasadnog aparata. S obzirom na to da je Nikolina Pišek nakon događaja medijima kazala da je bojler bio servisiran svega par dana pre nego što su se ona i njena ćerka otrovale, biće zanimljivo videti hoće li policija istraživati i osobu koja je servisirala bojler, odnosno hoće li utvrđivati i eventualnu kaznenu odgovornost servisera. Par sati nakon Nikoline i njene ćerke, odnosno 7. februara u 11.30 u kupatilu stana u kojoj je instaliran kombinovani plinski bojler ugljen monoksidom se otrovala još jedna maloletna osoba. Lekarska pomoć joj je pružena KBC Zagreb gde je utvrđeno da nije životno ugrožena. 

Zagrebačka policija otkrila kako je DOŠLO DO TROVANJA u stanu Nikoline Pišek
Instagram 

Inače nakon zemljotresa koji su u martu i decembru prošle godine pogodili Zagreb mnogi  građani Hrvatske su se našli u problemu zbog oštećenih dimnjaka koji su morali biti uklonjeni, a sanacija i obnova idu sporo.

Inače, Nikolina se jutros uključila u jutarnji program na TV Prva gde je ispričala kako su ona i njena ćerka doživele trovanje ugljen-monoksidom.

- Una je doživela manje trovanje, jer je niža od mene, spaslo nas je to što su nam plafoni visoki, imali smo više vremena do trenutka kada nas je neko našao. Ja se sada osećam okej, imam neke smetnje disanja i smetnje u radu srca, to moram naknadno da proverim, da li će ostaviti neke posledice. Una mora da uradi određene preglede mozga, jer su lekari ustanovili da postoje neke nepravilnosti, pa da vide da li je to od stresa ili je to nešto trajno - rekla je voditeljka.

Zagrebačka policija otkrila kako je DOŠLO DO TROVANJA u stanu Nikoline Pišek
Instagram 

- Ugljen-monoksid se vezuje u krvi umesto kiseonika, tako da vitalni organi stradaju, mozak i srce. Stradaju jer se vezuju za ugljen-monoksid umesto za kiseonik. To je smrt koja je prilično izvesna, jer nastupa poprilično brzo - rekla je Nikolina. Kako kaže, u jednom trenutku je izgubila svest, a ostatka noći se ne seća u potpunosti.

- Nije mi palo na pamet da može biti gas, jer je bilo to renoviranje u zgradi, zbog zemljotresa, a i moji psi nisu pokazivali ništa, mislila sam da smo se ćerka i ja otrovale hranom, jer smo jele isto tog dana. S obzirom na to da su u toku radovi na mojoj zgradi, sve je puno prašine oko zgrade, tako da sam ja držala zatvorene prozore što inače nikada ne radim, bile smo heremtički zatvorene. Vidoje je u pola 3 ujutru alarmirao prijatelje, ja sam u tom trenutku već prestala da se javljam na telefon, moja svest se tada već gubi. Sećam se da sam čula neko lupanje na prozor, to je bio naš prijatelj koji je zvao policiju i hitnu pomoć, i rekao je da će razvaliti vrata jer sumnja da se nešto dogodilo. Ja sam tad bila jako loše, tresla sam se, ali sam uspela da dođem do prozora. Tu moje sećanje nestaje, u nekim fragmentima se sećam dolaska hitne pomoći, i došla je i interventna jedinica zagrebačke plinare. Rekli su da je bila puka sreća da smo tog trenutka nađene i spasene - objasnila je Nikolina Pišek koja se sa porodicom trenutno nalazi u jednom zagrebačkom hotelu.

Zagrebačka policija otkrila kako je DOŠLO DO TROVANJA u stanu Nikoline Pišek
Instagram 

- Moj stan je još uvek zapečaćen od strane policije, ne znam da li ću se vratiti u taj stan, dosta se ružnog dogodilo u tom stanu, dva zemljotresa sad i ovo. Mi smo kupili novu kuću ali ona nije još spremna za život, tako da ćemo se strpiti do tog trenutka - završila je voditeljka.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas