Amra Olević je uspešna šminkerka koju na Instagramu prati preko pet miliona ljudi, a mnogi kažu da neodoljivo podseća na Kim Kardašijan.

Amra Olević je rođena 1988. godine u Plavu u Crnoj Gori. Nekoliko meseci je živela u Bosni i Hrvatskoj, pre nego što se odselila u Ameriku, gde već duže vreme živi u Americi. U SAD je završila srednju školu i koledž, međutim od studiranja je brzo odustala. Danas se bavi šminkanjem, a prva poznata faca koju je šminkala bila je najpoznatija starleta Kim Kardašijan.

- Nikad me nije zanimala škola i uglavnom sam spavala u učionicama - rekla je Amra i dodala da je potom rešila da se bavi šminkanjem.

- Odgajali su me strogi roditelji. Pružili su mi sve što mi treba, ali su bili veoma strogi prema meni. Nisam se slagala sa njima kad sam bila mlađa, pa sam se iselila iz porodičnog doma u 23. godini. To je bila moja najbolja odluka u životu. Prošla sam kroz teške trenutke, jedno vreme nisam imala novca ni za hranu. Živela sam sa dečkom i oboje smo se borili da preživimo. Ponekad kad se setim tog perioda pitam se kako smo uopšte uspevali. To iskustvo me je promenilo. Naučilo me je da budem skromna, ali i da cenim svaki trenutak - rekla je Amra, koja svojim smislom za modu privlači veliku pažnju, a njena popularnost raste vrtoglavom brzinom. Osim toga, Amra ume da svoje adute pokaže na veoma izazovan način.

Olevićeva ima i svoju kozmetičku liniju "Lip Land Amrezy", a nedavno je njeno lice osvanulo na Tajms skveru u Njujorku u okviru promotivnog videa za njenu kozmetiku.

Ono što je svima zapalo za oko jeste koliko Kim i Amra liče, pa su je prozvali balkanskom Kim Kardašijan.

Barbika kao inspiracija

Jedna od najnovijih paleta iz Amrine kolekcije inspirisana je najpoznatijom lutkom - barbikom. Kolekcija je snimana u ružičastoj boji, a za potrebe snimanja Olevićeva je pozirala kao barbika u ogromnoj plastičnoj kutiji, baš kao i originalna lutka.

 Više fotografija pogledajte u galeriji.

Instagram Amra Olević danas živi u Americi, psoeduje svoju kozmetičku liniju i sarađuje sa slavnom starletom.

 Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas