Koliko god da su navikli da se svaki njihov korak prati, postoje trenuci kada i javne ličnosti reaguju na kršenja svojih prava. Članovi kraljevske porodice, bivši ili sadašnji, retko kada se bave takvim stvarima, ali onda možete zamisliti koliko su paparaci uzeli maha kada i oni, pored svih svojih dužnosti, odluče da pokrenu tužbu.

Ovoga puta, pravni postupak pokrenut je u Americi, od strane Megan Markl i Harija protiv nepoznate osobe koja je dronom zabeležila fotografije njihovog četrnaestomesečnog sina Arčija. Tužba je zasnovana na osnovu zakona o privatnosti u Kaliforniji, za koju Megan i Hari smatraju da im je ovim postupanjem znatno narušena.

Majkl Kamp, advokat vojvode i vojvotkinje od Saseksa, potvrdio je ovu vest ističući da niko nema pravo da narušava privatnost bilo kojoj osobi u Kaliforniji.

„Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa podneli su ovu tužbu kako bi zaštitili privatnost sina u domu u kome žive. Njihov cilj je da spreče upade fotografa i svih onih koji žele da profitiraju od ovih ilegalnih radnji", rekao je Majkl.

Prema sudskim dokumentima, Megan i Hari navode da su ih fotoreporteri pratili do kuće u Los Anđelesu, ni manje ni više nego helikopterima koji ne prestaju da kruže oko njihovog imanja kako bi zabeležili njihovu intimu.

Podsetimo, Megan i Hari su u martu ove godine zvanično napustili kraljevske dužnosti.

„Okrećemo novo poglavlje u našim životima i želimo doprineti svetu na neki drugačiji način. Iako nas možda nećete više videti ovde, naš rad se nastavlja. Verujemo da svaka osoba na ovom svetu ima potencijal da napravi razliku. Hvala vam za podršku, inspiraciju i angažman, kako biste i sami učinili svet boljim mestom. Radujemo se nekoj novoj prilici, bili ste sjajni. Do tada, čuvajte sebe i svoje bližnje“, glasilo je njihovo oproštajno saopštenje za javnost.