Glumica Nevena Vukes i njen suprug, hrvatski muzičar Marko Vukes, u martu prošle godine ostali su bez doma, prilikom zemljotresa koji je tada pogodio Hrvatsku.

Njih dvoje život su nastavili u kontejneru koji im je dodelila opština Marija Bistrica, a sada uveliko grade svoj novi dom.

Činjenica da su ostali bez krova nad glavom nije uticala na to da Nevena i Marko skinu osmehe sa lica. Oni su se hrabro suočili sa ovom situacijom, te su najpre sa mnogo ljubavi nedeljama uređivali kontejner koji je postao njihov privremeni dom.

A onda su u leto prošle godine počeli da grade svoju novu kuću, o čemu su sada progovorili.

- Prihvatili smo svoj privremeni dom - kontejner koji nam je opština dodelila nedelju dana nakon zemljotresa. Statičar koji nam je izdao crvenu oznaku i rešenje da kuća više nije za stanovanje, nego je treba srušiti, savetovao nam je da razmislimo o drugoj lokaciji za novu kuću jer je obližnje brdo počelo da se urušava. To nas je podstaklo na brzo delovanje pa smo prošlog leta počeli da gradimo novu kuću - objasnila je mlada glumica za hrvatsko izdanje magazina "Story", a njen suprug Marko je dodao:

- Reč je o montažnoj kući. Gradimo je sami, uz pomoć Boga i bližnjih. Lepo je raditi s drvetom, ali treba imati puno strpljenja i veštine. Nadamo se da ćemo na proleće moći da se preselimo.

- Osećaji koje smo doživeli 22. marta 2020. nisu se promenili. Tog jutra oboje smo dobili snažnu Božju poruku o tome koliko smo zapravo mali i kako je smešno išta planirati. Preveliki planovi opterete čoveka i sve ga više udaljavaju od njegove stvarnosti. Zahvalni smo što smo živi i zdravi. Jak potres koji je pogodio Petrinju i okolicu dodatno nam je srušio kuću, ali mi smo se od nje oprostili još u martu. Žao mi je ljudi koji su nastradali u ovom valu podrhtavanja. Duboko saosećamo sa svim porodicama koje su ostale bez svojih domova i želimo da im Bog pruži veru, snagu i strpljenje za sve dane koje im predstoje - kaže Nevena.

 Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas