Zašto je Britni i dalje na stubu srama zbog onoga kroz šta je prošla još 2007. godine? Niko ne spominje prošlost Džastina Bibera, Čarlija Šina, Kanjea Vesta i drugih. Zašto je ona pod starateljstvom, a ovi drugi, koji su uradili mnogo gore od nje, nisu - jedno je od najčešće ponovljenih objašnjenja armije fanova pevačice Britni Spirs.

Pokret #FreeBritney koji je osnovala ta ista armija, a koja se bori da se sa pevačice skine starateljstvo, izazvao je bezbroj reakcija na društvenim mrežama. Dok oni smatraju da je Britni ograničena da donosi odluke o svom životu i finansijama kojima upravlja njen otac Džejmi Spirs, pevačicin brat je otkrio da je to najbolja odluka za njihovu porodicu.

Brajan je prvi put ispričao da bi ukidanje starateljstva nad njom zapravo moglo da predstavlja rizik po njen život.

„To je jedna frustrirajuća stvar. Bilo da neko stvarno želi da vam pomogne ili ima stav, frustrirajuće je kada vam neko stalno govori šta treba da radite. Nismo se svi slagali sa ovom odlukom, svako je imao svoje mišljenje i stav da je ovo trebalo da uradimo na drugi način. Ipak, mislim da smo na kraju doneli dobru odluku”, rekao je Brajan i dodao:

„Okružena je timom ljudi od 15. godine, pa je pitanje u kom trenutku svi nestanu ili se smanji broj ljudi“, rekao je pevačicin brat koji se prisetio Britnijevog nervnog sloma 2007. godine.

„Svi znaju kroz koje probleme je tada prolazila. Britni je sada bolje, zahvaljujući timu koji joj pomaže“, istakao je.

Džejmi Spirs se povukao sa starateljstva 2019. godine zbog zdravstvenih problema, tako da je Džodi Montgomeri privremena starateljka nad pevačicom. U narednim nedeljama, trebalo bi da se donese odluka da li će Britni biti pod starateljtsvom i nakon 22. avgusta.