Aleksandar Dimitrijević, mladi glumac i zvezda serije „Klan“, podelio je utiske nakon završetka prve sezone ove popularne serije. Okosnica radnje prenosi tragikomične situacije koje prate dvojicu sitnih lopova iz beogradskog predgrađa, koji se sticajem bizarnih događaja nađu u srcu visokog kriminala.

"Svi smo zajedno sinoć odgledali poslednju epizodu serije „Klan“ i bilo je veoma uzbudljivo i emotivno. Drago mi je da smo tako, svi zajedno, ispratili ovu prvu sezonu. Tokom nedelje trebalo bi da dobijemo scenario za drugu sezonu i nastavak ćemo snimati ove godine", najavio je Aleksandar Dimitrijević u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1". 

Aleksandar je otkrio i da je za svoj lik, problematičnog Šoka, osmislio i poseban način hoda kako bi i govorom tela najbolje dočarao lik.

"Znate, kada je priča toliko dobro postavljena i kada je tekst dobar, kao što je to za ovu seriju tekst Slobodana Skerlića, onda je zaista lako glumiti. Naravno, Nedimu i meni kao mladim glumcima mnogo su značile pripreme pred snimanje sa Skerlom. Celo iskustvo rada na seriji bilo nam je veoma značajno i Nedim i ja volimo da kažemo da nam je „Klan“ bio značajan jednako koliko i cela jedna godina na Akademiji. Mnogo smo naučili", ispričao je Aleksandar.

Maldi glumac se prisetio i samih početaka rada na seriji, kada je njegov kolega Nedim Nezirović pozvao Skerlića da proveri da li je zaista mislio da njih dvojica glume u seriji.

serija klan aleksandar dimitrijević
screenshoot youtube 

"To je jedan veoma smešan momenat, jer realno kada nas dvojicu pogledate privatno, ne biste nam dali ni ovcu da čuvamo. Nismo mi ti opasni momci koje biste na prvu loptu uzeli za ovakve uloge", iskren je Dimitrijević.

"Ali, zato ni naši likovi nisu na prvu loptu. Ono što je veoma važno da istaknem i da poručim naročito klincima jeste da Šok i Paša nikako nisu likovi na koje bi iko trebalo da se ugleda. Oni su loši ljudi. Mogu vam biti simpatični tek toliko da vas nasmeju u nekim situacijama dok gledate seriju, ali ništa dalje od toga. Ova serija je objektivna slika kriminala, a ne njegova promocija", dodaje Aleksandar.

Iako je gluma bila njegov prvi izbor morao je brzo da pronađe alternativu, jer nije iz prvog puta nije uspeo da upiše Akademiju.

"Produkciju sam upisao kao prelazno rešenje, jer sam imao svega sedam dana da se odlučim koji mi je drugi izbor kada sam saznao da nisam položio prijemni za glumu. Otac i veliki deo porodice završio je ekonomiju pa sam i o tome nakratko razmišljao, ali sam brzo odustao. Produkcija je bila sledeći izbor i njome se i dalje bavim, radim dokumentarne filmove, a u međuvremenu sam upisao i glumu. Trenutno je pauza, ali igram i u Akademskom pozorištu „Krsmanac“", ispričao je Dimitrijević u emisiji „Kec na jedanaest“.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas