Bivšem holivudskom producentu Harviju Vajnstinu dijagnostikovana je hronična mijelidna leukemija - maligno (zloćudno) oboljenje koštane srži, prenosi ABC News. Harvi, koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog silovanja, saznao je za svoju dijagnozu ranije ovog meseca.

Njegov PR tim prvo je negirao da ima rak, ali su kasnije morali da se oglase zbog raznih spekulacija o njegovom zdravstvenom stanju. "Zabrinjavajuće je i neprihvatljivo da takva privatna i poverljiva zdravstvena pitanja moraju postati predmet javnog diskursa. Iz poštovanja prema privatnosti gospodina Vajnstina, nećemo davati dalje izjave",rekli su njegovi predstavnici.

Inače, Vajnstin je početkom septembra završio na hitnoj operaciji srca nakon što je osetio bolove u srcu. Osim toga, pati od dijabetesa, visokog krvnog pritiska, spinalne stenoze, tečnosti u srcu i plućima, a borio se i sa koronavirusom i upalom pluća.

Harvi Vajnstin (70) osuđen je na dodatnih 16 godina zatvora, pored 23 godine.
ETIENNE LAURENT / AFP / Profimedia 

Seksualnog predatora je 2017. godine nekoliko žena optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Među prvima je bila glumica Rouz Megovan, poznata po ulozi u seriji "Čarobnice", koja je rekla da ju je Vajnstin 1997. godine namamio da dođe u njegovu hotelsku sobu u Park Sitiju. Tamo su trebali da imaju poslovni sastanak, ali kada su stigli u sobu, Harvi joj je skinuo odeću. Producent je osuđen i zbog silovanja glumice u usponu Džesike Man 2013. godine, kao i Mirjami Haleji 2006. godine.

Najvećem holivudskom predatoru otkrili rak u zatvoru
printscreen/youtube 

Harvija su naposletku osudili na 23 godine zatvora u martu 2020. godine, a u odvojenom suđenju u Kaliforniji dobio je 16 godina zatvora. Producent negira da je imao seksualne odnose bez pristanka. Nakon njegove presude, pojavio se pokret #MeToo, u okviru kojeg su žene za seksualno zlostavljanje optužile stotine muškaraca u industriji zabave, politike i drugim oblastima. O pokretu je Vajnstin progovorio pre izricanja presude.

Harvi Vajnstajn
Shutterstock 

"Kao prvo, svim ženama koje su svedočile, mi možda imamo drugačije istine. Imam veliku grižu savesti zbog svih muškaraca i žena koji prolaze kroz ovu krizu koja se događa u našoj državi. Znate, pokret je zapravo započeo sa mnom, i mislim da je ono što se dogodilo, znate, ja sam bio prvi primer i sad postoje hiljade muškaraca koji su optuženi i generacije stvari za koje mislim da niko od nas ne razume", rekao je on tada.

Ranije ove godine, sud u Njujorku poništio je njegovu presudu iz 2020. godine zbog toga što nije imao pravedno suđenje i biće ponovo pozvan pred sudiju.

Harvi Vajnstajn
Shutterstock