Jedan od dvojice kalifornijskih lekara koji su među petoro optuženih za smrt zvezde serije "Prijatelji" Metju Perija od predoziranja priznao je u sredu krivicu za ilegalnu distribuciju ketamina.

Mark Čavez izjasnio se o krivici na Okružnom sudu SAD-a u Los Anđelesu. Pri izricanju presude mogao bi dobiti i do 10 godina zatvora.

Još jedan lekar optužen u ovom slučaju, Salvador Plasencia, izjasnio se da nije kriv, kao i suoptužena Jasvin Sanga, poznata kao "kraljica ketamina".

Metju Peri
Profimedia 

Perijev lični asistent, Keni Ivamasa, koji je priznao da je ubrizgao lek Periju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sange, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su se suočili.

Vlasti kažu da je Plasencia u porukama Čavezu napisao koliko naplatiti Periju za lek: "Pitam se koliko će ovaj moron platiti".

Dvojica lekara sastala su se na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega tog istog dana, razmenivši najmanje četiri bočice leka.

Isplivale poruke između lekara koji su optuženi za smrt Metjua Perija
printscreen/youtube 

Peri je Plasenciji platio 4500 dolara za doze, što je navelo Plasenciju da zamoli Čaveza da nastavi s isporukom kako bi dvojica lekara mogli biti oni ‘kojima će se Peri vraćati‘.

Plasencia je prepisao ketamin Periju i opskrbio asistenta koji mu je lek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima.

Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od "akutnog efekta" ketamina i drugih faktora zbog kojih je izgubio svest i utopio se u đakuziju, po obdukciji iz decembra 2023.

Glumac je javno priznao decenije zloupotrebe raznih supstanci, uključujući i godine kada je igrao Čendlera Binga u hit televizijskom sitkomu iz 1990-ih "Prijatelji".

Izvor: Jutarnji.hr/ Wanted Vanja Pajović