Slavna glumica Sofija Vergara puni danas 52 godine koje joj se na licu uopšte ne vide. Ne samo da Vergara ne izgleda kao neko ko je zagazio u šestu deceniju, već bi joj na izgledu pozavidele i mnogo mlađe, čime je opravdala titulu jedne od najlepših žena svih vremena.

Ova glumica nestvarne lepote možda danas živi život iz snova, ali nije uvek bilo tako. Zapravo, u više navrata njen život je izgledao više kao horor film, te je jasno zašto danas ceni svaki novi dan.

Rođena je u Barankilji u Kolumbiji 10. jula 1972. u bogatoj porodici stočara i odrasla u izobilju. Vaspitana je u katoličkom duhu i pohađala privatnu dvojezičnu školu. Kako je kasnije govorila, engleski govori i piše perfektno, ali kolumbijskog akcenta nikada nije mogla da se reši. Rano se udala za školsku simpatiju Džoela Gonzalesa i već sa devetnaest rodila sina Manola, ali se razvela dve godine kasnije.

"Divno je kada dobijete dete dok ste mladi. Moje prijateljice sada paniče jer nisu našle nikoga s kim bi poželele da rode dete, a to meni nikada nije bio problem", tvrdi Sofija.

Porodična tragedija

Posle razvoda upisala je stomatologiju, ali je pred kraj studija prihvatila da snimi reklamu za gazirani sok i već tada svojom plavom kosom, oblinama i visinom od 170 cm zaintrigirala medije. Otac joj je savetovao da ne započinje karijeru u Holivudu jer će izgledati kao ku*va.

"Odgovorila sam mu da sa ovakvim grudima koje sam nasledila od majke već izgledam tako",našalila se jednom prilikom.

Kada je njen stariji brat 1988. bio otet i ubijen, skrhana bolom i da bi sačuvala porodicu, zajedno sa njom preselila se na Floridu.

Sofija Vergara
Instagram/sofiavergara 

"Potičemo iz uspešne porodice, on je znao da je na meti kidnapera, uvek je imao telohranitelje, onda je jednog dana izašao, otmica je pošla po zlu i ubijen je. Bila sam slomljena", ispričala je jednom prilkikom Sofija, koja se trudila da se nađe porodici pokojnog brata, a danas je veoma bliska sa njegovom ćerkom, te često i deli fotografije sa njom.

Dobila bitku sa rakom

Nažalost, smrt brata nije bila jedina tragedija u Sofijinom životu. Tokom 2002. godine vodila je ozbiljnu bitku protiv raka.

"Uklonili su mi štitnu žlezdu i od tada uzimam lekove. Rešila sam se opake bolesti, ali i shvatila kako ću ceo život morati da budem pod terapijom. Prihvatila sam sve što se dešava s mojim telom i, evo, sada mogu da kažem kako u poslednjih deset godina nisam imala problema. Pažljivo sledim sve što mi doktor kaže i redovno radim analizu krvi", otkrila je slavna glumica koja i danas redovno pije lekove koji joj regulišu nivo hormona.

Ljubavni lomovi

Iako je s bivšim mužem ostala je u sjajnim odnosima, a tokom živoa nije imala mnogo veza, to nije učinilo njen ljubavni život manje burnim. Tako je svojevremeno započinjala romanse s ljudima koji su bili sa one strane zakona, kao što je osuđeni prestupnik Kris Pačelo. On se predstavljao kao biznismen, držao poznate klubove, družio se s Madonom, a Vergara mu je bila najozbiljnija veza.

Imala je i romansu s nekadašnjim kolumbijskim narko-bosom Andresom Lopezom Lopezom, iako to nikad nije zvanično potvrdila.

Bivši pokušao da iskoristi embrione

Spekulisalo se i da je 1990. bila u vezi sa španskim pevačem Enrikeom Iglesijasom, a 2005. s Tomom Kruzom, ali je sreću našla tek s Nikom Lebom 2010. Uprkos veridbi, 2014. došlo je do raskida, a onda je usledila višegodišnja borba oko embriona koje su zamrznuli 2013. godine.

Leb je, bez Sofijinog znanja praktično probao da ukrade embrione želeći da ih implantira u surogat majku, međutim, Vergari to nije padalo na pamet.

Nakon niza ročišta, glumica je izvojevala konačnu pobedu - sud je Loebu trajno zabranio pristup njihovim zamrznutim embrionima bez Vergarinog pristanka.

Sud je 2021. stao na Vergarinu stranu, udovoljivši njenom zahtevu za trajnu zabranu i sprečavanje Loeba da koristi smrznute embrione "za stvaranje deteta bez izričitog pismenog odobrenja druge osobe".

Kako se navodilo u spisima, oboje su potpisali dokument kojim se onemogućava korišćenje embriona bez pristanka onog drugog, ali je Loeb ranije tvrdio da je ovaj obrazac potpisao pod "prinudom". Sud je ipak presudio u korist zvezde "Moderne porodice" i istakli su da su Loebove tvrdnje bez osnova.

U međuvremenu su se javile i tvrdnje od izvora bliskom Loebu, da to želi da uradi samo da bi napakostio Vergari i kako bi od nje "izvukao" pozamašnu alimentaciju, ili da, kako su još neki tvrdili samo napakosti lepoj glumici što ga je ostavila.

Ljubavna bajka na kraju

Nakon brodoloma sa Lebom, Vergari više nije padalo na pamet da izlazi i da se zabavlja. Najavila je da će se posvetiti karijeri, ali sudbina je imala druge planove.

Te 2014. na jednoj večeri u Beloj kući upoznala je sadašnjeg supruga Džoija Manganela. "Nisam mogao da prestanem da je gledam", ispričao je Džoi jednom prilikom. Mediji su tada primetili da je zapravo najviše gledao u zadnjicu lepe Kolumbijke, a snimak se proširio svetom.

Sofija vergara.jpeg
Shutterstock 

Jedva je dobio njen broj, a onda je odleteo u Nju Orleans da je izvede na večeru. Sofija je najpre oklevala.

"Suviše je lep",mislila je. To je bilo tačno, Manganelo je bio zvezda HBO drame "True Blood", gde je glumio zgodnog vukodlaka.

U tom trenutku Vergara nije bila slobodna, jer je bila verena za biznismena Nika Leba. Međutim, Sofija je raskinula vezu i prepustila se Džoiju.

Venčali su se 2015, na Havajima, romantično, uz zalazak sunca.

"Kad znaš, jednostavno znaš, a mi smo znali odmah - vrlo, vrlo brzo", izjavio je glumac nakon venčanja, aludirajući na svoju prosidbu i dodavši da ju je zaprosio na španskom.

Razvod

Inače, i Sofija i njen Džo našli su sreću posle teških trenutaka koje su prošli u životu. On je nekada bio alkoholičar, ali više od 20 godina ne pije. Nakon svih bura, posle 7 godina su ipak odlučili da se razvedu.

"Doneli smo tešku odluku o razvodu", rekao je par ekskluzivno za Page Six 17. jula 2023. godine.

"Kao dvoje ljudi koji se jako vole i brinu jedno za drugo, ljubazno molimo za poštovanje naše privatnosti u ovom trenutku dok prolazimo ovom novom fazom naših života", istakli su. Bliski je izvor Page Sixu takođe rekao da su se njih dvoje "neko vreme udaljavali" i da su se konačno odlučili da se "sklone jedno od drugog kako bi razmislili o svojoj budućnosti".

Manđanielo je potom podneo zahtev za razvod, navodeći "nepomirljive razlike" kao razlog njihovog razdvajanja. Naime, kao datum razlaza je naveden 2. jul, iako je više izvora potvrdilo da su njih dvoje već duže vreme vodili odvojene živote. Iako ni Sofija ni Džo nisu otkrili konkretne razloge svog razvoda, više izvora je podelilo da je to imalo veze s njegovom željom da ima decu.