Lindzi Lohan postala je svetski poznata 1998. godine u svojoj prvoj ulozi Hali Parker i Eni Džejms u filmu "Zamka za roditelje".

2005. je prekinula saradnju sa Diznijem, a nakon toga dospela je na naslovnice zbog svojih ekscesa u drogama i alkoholu te boravka u zatvoru.

Ali, bivša dečija zvezda se sabrala. "Poslednjih nekoliko godina bilo je kao traganje za dušom", rekla je jednom u intervjuu. Uzela je vremena za sebe i imala svojevrsnu promenu sa novim ljudima i mestima, a 2022. godine je dobila prvo dete. Ipak, njen ljubavni život je bio posebno interesantan medijima. Jedna od priča posebno je zaintrigirala sve. A radi se o Saudijskom princu zbog kog je prešla u Islam.

Lindzi Lohan nekada
Shutterstock 

Ljubavni skandal

Princa Mohameda bin Salmana godinama prati jedan skandal. Naime, on je opsednut američkom glumicom Lindzi Lohan. Priča se da je princ godinama u bliskoj vezi sa Lindzi, dok je njen otac za američke medije naveo kako je njihova veza platonska.

Ipak, američki mediji godinama su dolazili do informacija o tome da bahati princ privatnim avionom dolazi po Lohan i obasipa ne skupocenim poklonima, uključujući i kreditnu karticu umotanu u ukrasni papair. Otac Lindzi Lohan sa ponosom je govorio o vezi njegove ćerke i saudijskog prestolonaslednika uveravajući Amerikance da su njih dvoje samo prijatelji, te da njegova ćerka ima bezbroj prijatelja u Saudijskoj Arabiji.

Mohamed bin Salaman
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

On je naveo da je "novinarima stalo do senzacije", dok njegova ćerka ulaže velike napore da pomogne izbeglicama u Siriji.

Prelazak u islam

Nakon svega, glumica je 2019. iznenada prešla u islam, što je objavila tako što je napisala na Instagramu "Alaikum salam", što u prevodu znači mir sa vama i obrisala je zatim sve fotografije na svom Instagram profilu.

Te godine, navodno je uplovila u ljubavnu vezu sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije, Muhamedom bin Salmanom, koga je upoznala na trkama Formule 1.

Lindzi Lohan
NIJO / Backgrid UK / Profimedia 

Malo su se dopisivali, a onda je prestolonaslednik rešio da ubrza stvari i, budući da Lindzi ima finansijske probleme, dao joj je na raspolaganje 4 milijarde dolara sa njegove privatne kartice kako bi mogla da ga prati na putovanjima širom sveta. Glumica je sve te navode negirala, kao i to da joj je princ dao kreditnu karticu.

Životna priča saudijskog princa

Inače, kontorverzni princ ima 38 godina i važi za jednog od najpoželjnijih prinčeva, a njegova životna priča je takođe zanimljiva.

Istina je da je Mohamed bin Salaman truli bogataš koji i ne trepne kada kupuje jahte vredne milijarde. A zašto i bi kada se njegovo bogatstvo procenjuje u trilionima?!

Od malih nogu Mohamed je bio zainteresovan za vladu, pratio je svog oca i ostao svestan svog imidža. Usput je naučio kako da komunicira sa velikim brojem uglednika i da izbegne indiskrecije. Pohađao je Univerzitet King Saud u Rijadu, Saudijska Arabija, gde je diplomirao pravo 2007. godine. Nakon toga je osnovao brojne firme i neprofitnu organizaciju namenjenu promovisanju preduzetništva u kraljevstvu. Godine 2009. postao je zvanični savetnik svog oca, koji je tada bio guverner Rijada. Kako je Salman rastao u rangu i uticaju, na kraju je postao prestolonaslednik 2012. godine, njegov sin od poverenja Muhamed je porastao sa njim.

Otrovao kralja

Kontroverzni princ Mohamed se dovodi u vezu sa raznim zločinima. Naime, pričalo se da je otrovao kralja, onog kojeg je potom nasledio njegov otac, mada ove tvrdnje nikad nisu dokazane. A isti slučaj je i sa ubistvom Kašogija, poznatog kritičara saudijske vlasti, 2. oktobra 2018. godine, a sa kojim se u vezu dovodi upravo princ Mohamed.

Pedesetdevetogodišnji novinar je otišao u konzulat u oktobru 2018. kako bi pribavio dokumenta koja bi mu omogućila da se venča sa verenicom iz Turske. Prema rečima saudijskih tužilaca, Kašogi je nasilno zadržan posle borbe i ubrizgana mu je ogromna količina droge, što je dovelo do predoziranja i smrti. Ostaci njegovog tela nikada nisu pronađeni. Inače, Kašogi je bio poznati kritičar saudijske vlasti, kritikujući njihovu intervenciju u Jemenu.

Još detalja iz života glumice Lindzi Lohan

Zavisnost od kokaina i heroina

Kontroverzna glumica Lindzi Lohan poznata je po burnom životu, a zluradi komentatori često umeju da tvrde da je njen poročan život ostavio jer izgleda starije nego što to glumica zaista jeste.

Lindzi Lohan Paris Hilto
- / Backgrid USA / Profimedia 

Lindzi je tokom prethodnih godina često viđana u neprikladnim izdanjima. Zavisnost od kokaina i heroina, lude žurke sa Paris Hilton, loš odnos sa majkom i nasilne ljubavne veze obeležile su pad njene karijere.

Lindzi iza sebe ima niz skandala, a mnoge vožnja u pijanom stanju najmanje čudi na njenoj listi skandala.

Lindzi Lohan
Guillermo Bosch / INSTAR Images / Profimedia 

Optužbe za krađu

Tu su i brojne optužbe za krađu. Naime, pre nekoliko godina prijateljica ju je tužila,jer joj je Lindzi u klubu ukrala krznenu jaknu vrednu 12.000 dolara. Par godina kasnije, Lindzi je od jednog prijatelja ukrala Roleks sat vredan 35.000 dolara.

Ni tu se nije zaustavila, te je u zlatari pokušala da ukrade ogrlicu vrednu više od 2.000 dolara, potom se braneći rečenicom da je samo "htela da je pozajmi".

Ko je glumica koja je zbog najlepšeg saudijskog princa prešla u Islam?
Shutterstock 

Novi početak

Srećom, povlačenje u ilegalu bilo je ono što je glumici trebalo. Radila je na svom podkastu, vodi mirniji, uređeniji život, a sve se promenilo i kada je upoznala Bajdera Šemsa. Lindzi je obelodanila vezu sa njim 2020. godine kada je podelila fotografiju na kojoj poziraju zajedno sa njegovom sestrom Alijanom i prijateljima muzičarima.

Inače, o Lohanovoj vezi sa Bajderom ne zna se mnogo, kao ni o njemu samom. Američki mediji prenose da se par upoznao u Dubaiju gde je Lindzi i živela neko vreme.

Prošle godine su se venčali u tajnosti, što je otkrila kasnije na Instagramu.

"Ja sam najsrećnija žena na svetu. Pronašao si me i znao si da želim pronaći sreću i milost, sve u isto vreme. Srećna sam što si baš ti moj muž. Moj život i moje sve. Svaka žena bi trebala da se oseća ovako pored svog muža", napisala je tada, i jasno je da se njen život okrenuo za 180 stepeni, te da danas živi onako kako je oduvek maštala, a sada je njena porodica veća i za jednog člana što je nešto o čemu je oduvek maštala.

Izvor: Wanted A.N.