Slavna glumica Linda Evans proslavila se ulogom Kristl Karington u seriji 'Dinastija' i tako obezbedila uspešnu karijeru. Dinastija je odmah na početku emitovanja 1981. godine imala preko 150 miliona gledaoca, koji su se svakodnevno smeštali ispred televizora kako bi gledali glamurozni život porodice i proživljavali drame sa bezobraznom bivšom ženom Aleksis, koju je igrala Džoan Kolins, decom, ljubavnicima...

Glumica Linda Evans je oduševljavala svojim blagim ponašanjem, smirenošću, skupocenim haljinama sa naramenicama... a onda je, dugo nakon emitovanja otkriveno da je iza sebe imala dva propala braka - prvi muž joj je branio da se bavi glumom, drugi je terao da ide na plastične operacije, kao i da se godinama borila sa depresijom. Sve je otkriveno tek 2017. godine, kada je na Internetu osvanuo snimak njenog hapšenja.

Udavala se dva puta, ali nije imala sreće u ljubavi. Njen prvi muž Džon Derek ju je prevario sa glumicom Bo Derek, tada 30 godina mlađom od nje. A njen drugi brak, sa glumcem Stenom Hermanom, završio se razvodom posle četiri godine braka. Imala je i burnu jednogodišnju vezu sa muzičarem Janijem, koji ju je podstakao da se podvrgne estetskoj operaciji.

Linda, koja se godinama bori sa zavisnošću od bolova, uhapšena je 2014. zbog prebrze vožnje dok je bila pod dejstvom opijata kada je na zadnjem sedištu njenog džipa pronađena hrpa tableta. Zatim je usledio i sporan snimak na kome nema ni traga šminke i jasno je pod uticajem nekih supstanci, ali je to vešto skrivano naredne tri godine.

Linda Evans
Fallen Star / Pacific coast news / Profimedia 

Glumica je godinama patila od neopisivih bolova u leđima, koji su bili toliko jaki da je povremeno razmišljala da sebi oduzme život. Zbog toga je preterano koristila medicinske uređaje. Pored ovih fizičkih bolova, godinama je patila i od depresije, a kasnije se, zbog terapije i agresivnog lečenja tegoba sa leđima, suočila sa opadanjem kose, zbog čega je morala da nosi periku.

Danas kaže da je jedina lekcija koju je naučila u životu da prihvatiš sebe kakav jesi. "Mislila sam da je briga o sebi ići u banju ili kupiti nešto kako biste se osećali bolje. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da to dolazi iznutra. Život me je naučio da moram da volim sebe i mladu i staru, i mršavu i debelu".

Ovako danas izgleda čuvena Kristal:

Linda Evans
JishPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Bonus video

"NIJE ME PUSTIO, REKAO JE: TAKVOG SKOTA IMAM KOD KUĆE" Poznata glumica o paklu kroz koji je prošla: Ljudi te poistovete sa ulogom Kurir TV

Izvor: Wanted A.N.