O razvodu Kim Kardašijan i Kanjea Vesta priča se, otprilike, od polovine prošle godine. Ipak, par je, prema tadašnjim informacijama, odlučio da prevaziđe nesuglasice, pa je zajedno otišao na romantično putovanje, isplanirao praznike i život postavio pred kulise porodične idile. Ipak, ispostavilo se, to su bile samo kulise.

Ovih dana, iz više nepovezanih izvora saznalo se da Kim i Kanje idu kod bračnog savetnika, a da je, zapravo, najozbiljnija opcija koju razmatraju - razvod. Kako upućeni tvrde, Kim je još prošle godine bila spremna da okonča brak, ali pošto je Kanje prolazio kroz nimalo naivnu epizodu bipolarnog poremećaja, ona je shvatila da bi bilo previše okrutno da ga u tom trenutku ostavi.

Nakon bipolarnog poremećaja na redu su bili praznici, za šta su se oboje složili da nije baš idealan trenutak za razlaz - najpre zbog dece. Ali, praznici su gotovi i sada je par spreman da se suoči sa problemom.

Tehnički gledano, Kim i Kanje već duže vreme ne žive zajedno. Dok je Kanje pretežno u Vajomingu, Kim je s decom u Kalabasasu u Kaliforniji. Svako od njih posvećen je svojim projektima i njihovi životi se, praktično, više ne dodiruju.

Par tvrdi da među razlozima za razvod ne postoje nikakve "ružne" stvari
Profimedia Par tvrdi da među razlozima za razvod ne postoje nikakve "ružne" stvari

Ključni razlog za razvod, navode oboje, nikako nije prisustvo nekog trećeg lica, već nespojivost stavova, načina života i političkih pogleda. Ipak, oboje tvrde da su posvećeni roditeljstvu.

Na kraju, par je jednoglasan u tome da konačna odluka još uvek nije doneta, ali s obzirom na to da su, kako kažu, već pokušali da spasu brak na sve načine, razvod sve više deluje kao jedini moguć ishod.