Ona je na meti osuda. Kritika. Ali i pohvala. Dok jedni zameraju što ima „25 profesija“, drugi se dive njenim mnogobrojnim talentima, kojih se ne libi da pokaže. Naprotiv, javno ispoljava jedan po jedan, očigledno ne mareći za komentare.

Ipak, hteli to da priznamo ili ne, u mnogobrojnim videima njene emisije „Netkulturno“ u kojima vam otkriva sve što ste hteli da znate o popularnim likovima sa društvenih mreža, ako nešto možete pronaći, to su komentari da je najprirodnija voditeljka na ovim prostorima.

Jelena Nikolić, poznatija kao Kontrakulturna, spada među one retke ljude koji nemaju scenario. U one ljude koji ne čitaju napisan tekst na ekranu pored kamere. U njenim razgovorima sa sagovornicima, možete čuti i poneku žargonsku reč. Osim što piše, osim što joj je kamera već postala najbolji prijatelj, Kontrakulturna odlučila da je otplovi muzičkim vodama.

Njena prva pesma zove se „Igre“, a iako i sama stvara tekstove čije su delove mnoge poznate ličnosti citirale, ovoga puta se prepustila svojim ljudima. Timu koji je odabrala za realizaciju svoje želje. Kako kaže, trud joj niko nije poklonio.

„Ne volim da pričam o svom trudu, ali znam da mi ga niko nikad nije poklonio. Drago mi je što su me roditelji naučili kako da se ponašam prema onim uspešnim ljudima koji koračaju u svoje pobede. Vaspitanje i poštovanje je nešto što mi se zamera, jer kažu da je to šlihtanje. Odvikli ste se od pokazivanja sebe, od emocija. Navikli smo da nemamo povod, ali da kao krdo obnevidelih odlazimo tamo gde nas vodi nečiji glas. Naučite da budete ljudi, radite sve što volite, budite srećni i ponosni na svoje uspehe, poštujte uzore, slušajte dobru muziku, napredujte, skupljajte diplome, skočite stepenik više, uzmite svoje pare, volite svoje želje, tražite svoje ciljeve, hodajte do njih ma koliko vas saplitali“, poručila je Kontrakulturna i dodala:

„Verujte u dobro, jer nije sve dobro, ali vi nemate razlog da sudite lošima. I nikada ne zaboravite: vrata vam se otvaraju jer ste to zaslužili. Oni kojima je uspeh plaćen, potplaćen, tek tako dat - ti ljudi jako brzo prolaze. Hvala vam što slušate „Igre“. Lažnim profilima ne odgovaram, jer sve što radim, radim sa dve noge na zemlji, gledajući u kameru, pravdajući svoj uspeh, svojim imenom i svojim prezimenom“, napisala je Jelena u svojoj objavi na Instagramu, a vama ostaje samo jedno: Play.