Muzičar Petar Wagner, poznatiji širokoj publici kao Fantom, snimio je album "Noćne priče". Naravno, pošto Fantom uglavnom sve radi suprotno u odnosu na današnje muzičare, album je izdao na audio kaseti - nosaču zvuka koji je, praktično, nestao iz upotrebe s pojavom CD-a.

"Ovaj album smo prvenstveno izdali na ograničenoj seriji audio kaseta kako bi estetski doživljaj tokom slušanja bio kompletan. Toplina, šum i mulj starih traka su zvučno bili inspiracija tokom produciranja pesama. Cilj je bio odmor ušiju od digitalne oštrine i preciznosti, kao i beg u nostalgično-melanholični univerzum ušuškanih, a opet razigranih analognih zvukova iz prošlog veka. Album predstavlja zbirku tematski i žanrovski samostalnih numera gde svaka pesma vodi slušaoca u novu noćnu avanturu. Koncept bez koncepta je sam po sebi forma starog, dobrog mikstejpa, pa je zato kaseta bila logično rešenje," kaže Petar.

Kada je reč o izboru pesama, "Noćne priče" uključuju pesme koje smo već imali priliku da čujemo, kao i neke nove.

"Na pesmama sam radio tokom 2019. godine u Zagrebu, Đenovi, Varnaci, Bergamu, a najvećim delom u iznajmljenoj garsonjeri pored Šumica u Beogradu gde su sve numere i snimljene. Izuzetak je “Izvan vremena”, nastala za vreme karantina ove godine. Od ukupno 19 demo snimaka, na albumu se našla selekcija od 10 naslova. “Bebo, pazi” je prva napisana, pa ujedno i otvara album," otkriva Fantom.

Nasuprot današnjim gabaritnim produkcijama, Petar je radio sa najmanjim mogućim timom:

"Ceo album je u potunosti delo tri osobe. Mene kao autora muzike, tekstova i aranžmana i Lune Škopelje i Nemanje Maksimovića. Luna je svojim magičnim pratećim vokalima dala novu dimenziju aranžmanima, a u potpunosti iznela izvedbu numere “Devojka iz svemira”. Nemanja je bio zadužen za kreativni miks i mastering."

Iako je izdavanje albuma na audio kaseti 2020. godine odličan koncept, Fantom će biti pristupačan i "normalnoj" publici:

"'Noćne priče' će u narednom periodu biti dostupne i na streaming servisima za širi grupu slušalaca. Ono što me najviše raduje jeste dolazak nekih lepših dana i noći kada će koncerti i uživo izvođenje pesama biti mogući da bismo te emocije iz pesama i lično mogli da podelimo sa publikom."