Kada imate 1,7 milijardi dolara na računu kao Kim Kardašijan, onda je jasno da sebi možete da priuštite gotovo sve što postoji, a da pare mogu da ga kupe. 

Mislim, malo je verovatno da će Kim da kupuje u Ikei, primera radi... no, čini se da što je deblji novčanik, to je veća i zmija u istom, jer kako drugačije objasniti to što je Kardašijanka pokušala da "lažnjake" predstavi kao originalno delo dizajnera. 

Zbog novog skandala u koji je umešana, mnogi prozivaju Kim zbog "kineskih kopija", a oštećeni dizajner odlučio je da presavije tabak i da je tuži. No, da pojasnimo šta posredi. 

Sve je počelo još pre par godina kada se Kim javno pohvalila nameštajem svojih kancelarija, predstavljajući ih kao delo Donalda Džada.

Kim Kardašijan pokazuje kancelariju
printscreen/youtube/SKKN BY KIM 

"Ovi stolovi Donalda Džada su zaista neverovatni i potpuno se slažu sa stolicama", kaže Kim Kardašijan u video obilasku kancelarija svoje kompanije "Skkn by Kim", misleći na poznatog američkog umetnika, predstavnika minimalne umetnosti nadaleko poznatog zbog svojih dela jednostavnih oblika .

Jedini problem je što trpezarijski set kojim se Kim hvali nije delo Donalda Džada, kako tvrdi njegova kompanija, koja je tužila rijaliti zvezdu zbog lažnih tvrdnji. Kako navodi The New York Times, u tužbi se pominje i kompanija Clements Design, koja je proizvodila stolove i stolice veoma slične onima koje je dizajnirao Džad. Kompanija Džada je zbog toga tuži na osnovu kršenja autorskih prava.

Kim Kardašijan tvrdi da je sto delo originalnog dizajnera
printscreen/youtube/SKKN BY KIM 

"Potrošači će verovatno verovati da su Fondacija Džad i brend Donald Džad povezani sa gospođom Kardašijan ili da ih na drugi način sponzoriše ili podržava. Džad fondacija kategorički zabranjuje kupcima da koriste nameštaj Donalda Džada u marketinške i promotivne svrhe", navodi se u tužbi.

Pročitajte još: KEJT LUPILI ZABRANU NA INSTAGRAMU KO VRATA, DOK KIM "PRODAJE MAGLU": Ljudi besni zbog princeze i Kardašijanke

Spor je počeo još 2022. godine, kada je Kim Kardašijan postavila video na Jutjub koji je imao više od 3,6 miliona pregleda. U jednom trenutku ona zastaje u kuhinji svoje kancelarije u Kaliforniji, gde se nalaze stolovi i stolice naizgled identični onima koje je dizajnirao Džad.

Kim Kardašijan je tužio dizajner zbog stolova
printscreen/youtube/SKKN BY KIM 

Svaki komad je numerisan

Džadov sto, inače, košta 90.000 dolara, a prodata su samo tri primerka u poslednjih 15 godina, prema podacima umetnikove fondacije. Stolice su koštale 9 hiljada dolara, a prodato ih je više od 350 i svaka je numerisana. Džadova fondacija kontaktirala je Kim Kardašijan u vezi sa nameštajem tri dana nakon što se video prvi put pojavio.

Rečeno im je da će sigurno ažurirati snimak i ukloniti sporni deo, ali je Fondacija Donald Džad zahtevala da se snimak u potpunosti izbriše, nameštaj "reciklira" ili uništi i da Kardašijanova objavi saopštenje o slučaju.

Clements Design, tvrdi se da se njihov nameštaj razlikuje od umetnikovih kreacija.

"Nije tačno da je Clements Design naručio imitaciju stolova i stolica Donalda Džada", napisao je njihov advokat Fondaciji, dodajući da su vrsta drveta i ukupne proporcije različite.

"To su različiti stolovi sa različitim dizajnom", navode. 

Kim Kardašijan je tužena od strane Donalda Džada
Cinzia Camela / IPA / Sipa Press / Profimedia 

U njihovoj tužbi Fondacija je ukazala na fakturu kompanije Clements Design koja opisuje nameštaj kao "u stilu Donalda Džada" pored slike autentičnog trpezarijskog seta u vlasništvu Fondacije Džad.

"To je lošijeg kvaliteta od nameštaja Donalda Džada", rekao je advokat koji zastupa Fondaciju.

"Ne želimo da budemo umešani u ovaj slučaj sa Kim Kardašijan. Poštujemo ono što ona radi, ali ne želimo da budemo umešani u ovo", stoji na kraju.

Bonus video:

kim kardašijan Instagram/kimkardashian

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!