Ukoliko ste ljubitelji "Star Wars" franšize ili pak kultnih filmova iz devedesetih poput "Jingle All the Way" sa Arnoldom Švarcenegerom, sigurno se sećate Džejka Lojda, plavokosog dečaka koji je preko noći osvojio sve raskošnim talentom i umiljatim licem. 

Međutim, nekadašnjem Anakinu Skajvokeru, slava je donela samo probleme. Trenutno je ponovo zatvoren u jednoj psihijatrijskoj ustanovi nakon što je prošle godine imao mentalni slom usred vožnje, pokušavši da ubije i sebe i majku, kada je na autoputu ugasio automobil.

Džejk Lojd je bio velika dečija zvezda.
20th Century Fox Licensing/Merchandising / Everett / Profimedia 

Srećom, niko nije bio teže povređen, a kada je policija stigla, Džejk nije mogao da objasni šta se dogodilo. Nakon toga ponovo je zatvoren u bolnicu. Njegova majka Lisa nedavno se oglasila rekavši da je njen sin imao loš dan pre toga. "Bilo je mnogo vrištanja i vikanja", rekla je. Nakon incidenta na auto-putu, odveli su ga u bolnicu gde će provesti 18 meseci. 

Nažalost, Lojdovi problemi počeli su još kada je bio dete. Podsetimo, imao je samo devet godina kada je odigrao mladog Anakina Skajvolkera u filmu "Zvezdani Ratovi: Epizoda I - Fantomska Pretnja" 1999. godine, ali slava koja je usledila donela mu je samo probleme u životu.

Film je razočarao mnoge obožavatelje popularne franšize, zbog čega su Lojda maltretirali u školi. Lukasov slavni serijal je pridobio publiku širom sveta i Džejk više nije mogao ni da sanja neko normalno detinjstvo. Dečak glumac je, naravno, i posle ovog filma morao da ide u školu, a vršnjaci nisu prestajali da ga muče.

"Zažalio sam što sam ikad postao glumac", kazao je Lojd u jednom intervjuu. "Celo moje školovanje se pretvorilo u pakao. Dešavalo se da dam i po 60 intervjua dnevno. A deca su prema meni bila zaista zla. Kadgod su me videli, svi su imitirali zvuk svetlosne sablje. To je stvarno bilo ludilo."

Džejk kaže kako je osećao da u njemu raste mržnja kad neko uperi kameru u njegovom pravcu. Paparaci su ga jurili gdegod da krene. Mališan nije mogao da se izbori sa posledicama svog filmskog uspeha.

Nakon toga je 2001. godine snimio film "Madison", a potom je pristao da pozajmi svoj glas za lik Anakina Skajvokera u nekoliko video igrica, a onda se zauvek odrekao glume.

No, problemi su tek tada sledili. Medeni dečak je postao problematičan mladić, otimao se kontroli. Godine 2015. je uhapšen nakon što je fizički napao rođenu majku. Nije htela da podnese tužbu protiv njega, bila je svesna šta mu se dešava.

Džejk Lojd je bio uhapšen zbog napada.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Džejk nije nasilna ličnost", izjavila je tada. "Porodica je napravila plan i mi ćemo mu pomoći." Tri meseca kasnije, mladi Lojd je opet završio u zatvoru, ovog puta zbog vožnje bez dozvole, otpora hapšenju i bežanja pred policijom.

Iz zatvora je premešten u psihijatrijsku ustanovu gdje mu je dijagnostikovana šizofrenija. Glumac pored toga što ima paranoidnu šizofreniju, ima i anosognoziju - nesvestan je svog poremećaja. Iz ustanove je nakratko izašao 2019. godine, ali se potom u nekoliko navrata vraćao na lečenje, te je tako većinu rođendana proslavio upravo u bolnicama. 

Nažalost, glumac se 2018. godine suočio i s gubitkom mlađe sestre Medison koja je preminula u snu prirodnom smrću u 26. godini života. Džejkova majka je rekla kako je njena smrt slomila celu porodicu, pogotovo njenog sina.

Džejka, koji sada ima 35 godina, i dalje izdržava njegova porodica. "On je i dalje ljubazna i brižna osoba i nadamo se da ćemo ga vratiti svojoj zabavi i zabavi što je pre moguće. Džejk će nastaviti da napreduje uz ljubav i podršku koju i dalje pokazujete", dodala je njegova mama.

Pročitajte još: ROĐENDAN SLAVI ZATVOREN NA PSIHIJATRIJI: Bio je zvezda filmske franšize, a pre 6 godina život mu se pretvorio u PAKAO

"Ide mu mnogo bolje nego što sam očekivala," rekla je. "Bolje se odnosi prema ljudima i postaje malo društveniji, što je zaista lepo. To je kao da mi se vratio stari Džejk, jer je oduvek bio neverovatno društven dok nije postao šizofreničan."

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"NEKE UBICE IMAJU PROBLEMA SA MENTALNIM ZDRAVLJEM!" Psiholog upozorio: Sada ih ima 970 miliona u svetu, BUDITE OPREZNI Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!