Slavna italijanska glumica Ornela Muti, nedavno je oduševila sve na Nedelji mode u Moskvi, gde se pojavila kako bi podržala svoju ćerku. Nekada fatalna lepotica sedela je u prvom redu i pomno pratila reviju. A kada se na pisti pojavila njena ćerka Naike Riveli u čipkanom prozirnom izdanju, mnogi su u prvi mah mislili da je u pitanju sama Muti s da je Naike preslikana majka. 

Doduše i sama glumica izgleda nestvarno, a iako ima 69 godina, i dalje je zadržala onaj seksepil i šarm s početka karijere, kad je važila za jednu od najlepših glumica.

Ornela Muti izgleda nestvarno.
SEFA KARACAN / AFP / Profimedia 

Rođena u Rimu kao Frančeska Romana Riveli, zvezda italijanske kinematografije ima i ruske korene – njena baka i deda po majci preselili su se iz Sankt Peterburga u Estoniju, a zatim u Italiju.

Međutim, kada imala samo deset godina, njen otac je umro. Majka je ostala sama sa ćerkama, a porodica je jedva sastavljala kraj s krajem.

Glumica je tada krila od majke da je počela da pozira naga u umetničkoj školi – ali i za muške časopise. Za to se pročulo, pa je nastao skandal i umalo je izbačena iz škole. Ali administracija je Orneli dala drugu šansu zbog nevolje njene porodice.

Njena starija sestra Klaudija, koja je sanjala da postane filmska glumica, otišla je na kasting za film "Najlepša žena" Damijana Damijanija i povela Frančesku sa sobom.

Klaudija nije dobila ulogu, ali je Ornela izabrana. Damijani je bio taj koji je došao na ideju da joj izmisli pseudonim Ornela Muti. Imala je samo 14 godina.

Prekretnica u karijeri bila je njena gluma u filmu​​ "La Derniere femme" (1976). Poredili su je sa Sofijom Loren i Đinom Lolobriđidom.

Prozirnim plavim očima otvara je sva vrata, a u muška srca ulazila je veoma jednostavno, međutim nije imala preterano sreće u ljubavi dok na setu nije upoznalazgodnog i popularnog glumca Alesia Orana. Ubrzo su postali dobri prijatelji, a iako je mladi glumac bio uporan, njoj je trebalo neko vreme da se prepusti njegovom šarmu. Uskoro su postali najlepši par Italije, a kasnije su se i venčali. Ipak, njihova ljubavna idila pukla je nakon svega šest godina.

Brzo je postala jedna od najsjajnijih predstavnika italijanske elite. Njen privatni život punio je novinske strane, a javnost su posebno zanimale brojne romanse s rediteljima, glumcima, pa čak i šminkerima. Mediji su pisali da je za vreme snimanja završila u krevetu s rediteljem Markom Fererijem, što nije bila istina. Naime, par je započeo romansu mnogo nakon što su ih novinari počeli povezivati.

Pročitajte još: PUTINOVA ĆERKA ŽELI DA ZALEDI MLADOST: Zbog tajnog ljubavnika potpuno je izmenila lik omiljenim tretmanom Kim Kardašijan

Na vrhuncu slave raskida s Fererijem, a ubrzo upoznaje Federika Fačinetija koji ju je obasipao poklonima i ostalim znakovima pažnje. Ubrzo su počeli izlaziti, a nakon nekog vremena uplovili su u bračne vode. Par je dobio dvoje dece - sina Andrea i kćerku Karolinu.

Fačineti je uskoro postao njen menadžer, a par je zbog njegove "nestašne" naravi i sklonosti preljubi imao sve više problema. On je navodno rekao da je njegova supruga izuzetno dosadna - kako u krevetu, tako i u razgovoru. Osim toga, bio je uključen u "mutne" poslove pa je gumica ubrzo ponela zahtev za razvod.

O njoj se pre nekoliko godina pisalo i zbog utaje poreza, a 2015. osuđena je na osam meseci zatvora ili novčanu kaznu od 30.000 evra jer je odbila da odigra predstavu kako bi večerala s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Muti je trebalo da nastupi na bini u decembru 2010. godine, ali je tri noći navodno bila bolesna. Onda je tako "bolesna" odletela u Sankt Peterburg da prisustvuje humanitarnoj gala svečanosti. 

Ornela Muti bila je na večeri sa Putinom.
Shutterstock 

Ispostavilo se da je glumica zvanično bila na bolovanju, u lekarskom uverenju je preporučeno pet dana odmora, a izveštaji kažu da je potom otputovala na Rusiju na dobrotvornu gala večeru na koju ju je predsednik Putin pozvao ranije.

Kada su se pojavile fotografije na kojima je glumica za istim stolom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pozorište je reagovalo. Sud je upozorio da će Muti otići u zatvor ako ne plati odštetu.

Italijanski mediji navode da je imala 30 dana da isplati odštetu pre nego što sud preduzme dalje mere. Na prvobitnom suđenju 2015. godine glumica je rekla da nije imala sredstava da plati. Dve godine kasnije ona i njena porodica su iseljeni iz doma u Rimu zbog više od 80.000 evra zaostalih dugova agenciji za nekretnine, prenosi BBC.

No, čini se da su ti dani davno iza nje, a sudeći po njenim objavama na mrežama, Orneli danas ide bolje nego ikad.

Bonus video:

Devojka na Balkanu  tiktok/Inspiredbycroatia

Izvor: Stil/ Zadovoljna.rs/ Wanted J. S.