Ser Majkl Gambon, slavni britanski glumac najpoznatiji po ulozi Dambldora u serijalu filmova o Hariju Poteru, preminuo je u septembru 2023. godine, u 83. godini.

Prema izveštajima britanskih medija, otvoren je testament poznatog umetnika, a detalji su izazvali iznenađenje u javnosti.

Gambon je ostavio bogatstvo od 1,5 miliona funti svojoj supruzi ledi En Miler Gambon, dok njegova dugogodišnja partnerka Filipa Hart, s kojom je delio život više od dve decenije i s kojom ima dvoje dece, nije dobila ni cent.

Dokument je datiran na 28. decembar 2016. godine, a izvršioci testamenta su ledi En Gambon i njen i glumčev sin Fergus (60). U njemu se navodi da će, u slučaju da njegova majka umre prva, bogatstvo otići direktno sinu, dok se Filipa Hart ne pominje nijednom rečju.

Majkl Gambon
Warner Bros / Pacific coast news / Profimedia 

Ostali Gambonovi sinovi – Tom (17) i Vilijam (15) – nisu zaboravljeni, jer će naslediti po 10.000 funti i jednu od njegovih nagrada Variety Club of Great Britain. Tako će Tomu pripasti gong iz 1987, a Vilijamu iz 2000, što svakako nije ni blizu onoga što će dobiti njihov stariji polubrat.

Na pitanje medija je li iznenađena sadržajem dokumentacije koju je njen partner ostavio iza sebe, Hartova, za koju se spekuliše da se razišla od glumca malo pre njegove smrtoi, istakla je:

"To se mene ne tiče. Zaista ne želim da pričam o ovome."

Majkl Gambon
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako prenosi Telegraph, pojedinosti testamenta ser Majkla Gambona objavljene su u utorak, a odražavaju neobičan privatni život čuvenog glumca.

Ljubavni život Majkla Gambona

Čuveni glumac bio je od 1962. oženjen matematičarkom En Miler, koju je zaprosio kad je imao samo 22 godine.

Kome je glumac ostavio bogatstvo, ako nije ženi s kojom je braku 23 godine?
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U to vreme nije ni slutio da će se jednog dana baviti glumom. Ipak, izgradio je u međuvremenu veliku karijeru i postao slavan, a sve je iznenadio kada je 2001. na snimanje filma "Gosford park" stigao u društvu 25 godina mlađe Filipe Hart i predstavio je svima kao svoju devojku.

Do medija je ova informacija dospela tek godinu dana kasnije i tek nakon što je izbio skandal, Gambon se iselio iz porodičnog doma i započeo život s Filipom.

Majkl Gambon
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prvog sina s njom dobio je kad je imao 67 godina, a dve godine kasnije još jednog.

Pošto se nikad nije zvanično razveo od En, britanski mediji su decenijama Filipu nazivali "ljubavnica Majkla Gambona", a nakon njegove smrti pojavile su se glasine da su se razišli nešto ranije, što nikad nije potvrđeno.

Bonus video

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji "Pusti brigu" otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA Kurir televizija

Izvor: Glossy/ Wanted A.N.