Kraljevska porodica Monaka već godinama je tema evropskih i svetskih medija, i to najviše zbog braka Alberta od Monaka sa princezom Šarlin.

O njihovom odnosu piše se i priča, Šarlin nazivaju "najtužnijom princezom", a i dalje nije potpuno poznato kakva je tačno situacija u njihovom braku, da li je ona zaista želela da ostavi princa na dan venčanja, ali i mnogo puta dokom braka...

Ipak, ova porodica krila je mnoge tajne godinama pre nego što je Albert uplovio u brak sa Šarlin.

On je, naime, sin, holivudske dive Grejs Keli i princa Renijea III od Monaka, za koga se navodi da je sina uvek smatrao razočarenjem zbog njegovih mnogobrojnih avantura. Par je imao i dve ćerke, Stefani i Karolin, a ni njih dve "nisu pošteđene" burnih životnih priča i ljubavnih odnosa.

Grejs Keli
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia 

Najmlađa princeza Stefani uvek je živela avanturistički, a njeni brakov i ljubavne veze takođe su bile turbulentne, toliko da nikada nije htela da otkrije ko je otac njenog trećeg deteta, ćerke Kamile.

Stefani se godinama borila s pričama i nagađanjima da je ona, zapravo, kriva za smrt Grejs Keli, sopstvene majke, koja je poginula 13. septembra 1982. godine u saobraćajnoj nesreći.

Grejs od Monaka bila u je u vozilu sa ćerkom Stefani, kada su sletele s litice, a njena smrt proglašena je dan kasnije. Tog dana, Grejs je trebalo da odvede ćerku do stanice voza za Pariz, gde se školovala.

Ko je princeza za koju se smatra da ju je ubila ćerka?
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Mada je napre medijima rečeno da princeza nema povrede koje bi bile opasne po život, za njen život kobna su bila dva jaka i teška moždana udara. Zbog toga je njena porodica odlučila a se ugase aparati koji su je održavali u životu.

Međutim, najpoznatija teorija zavere tvrdi da je to laž.

Naime, mnogi i danas veruju da je princeza Stefani vozila auto, jer Grejs Keli nikada nije rado bila na mestu vozača. Stefani je bila povređena, imala je nekoliko slomljenih rebara i ključnu kost, imala je 17 godina i nije imala vozačku dozvolu. Zbog toga se, navodno, zataškala čitava priča, koju je podregajo lokalni stanovnik Sesto Lipio, koji je rekao da je video da automobil vozi devojka, a da žena sedi iza nje.

Ono što je sigurno jeste da nijedna nije bila vezana, a nepravilnosti na 11 godina starom Roveru nisu pronađene.

Još jedna teorija tvrdi da su se mama i ćerka svađale, zbog čega je Grejs izgubila kontrolu nad vozilom, a, navodno, okidač je bila Stefanina želja da se uda za Pola Belmonda, sina francuskog glumca Žana Pola Belmonda.

Odluku da Grejs skinu s aparata doneli su njen suprug Renije III, ćerka Karolin i sin Albert, a Stefani su dva dana kasnije rekli da joj je majka preminula.

Bonus video

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save Kurir

Izvor: Glossy.rs