Tokom devedesetih gotovo da nije bilo lepše žene od lepe Andrijane Dabetić koja je davne 1994. bila proglašena i za Mis Jugoslavije. No, fatalnoj zavodnici modeling ipak nije bio prvi izbor kada je reč o karijeri.  

Ona je još kao šestogodišnjakinja počela da peva na dečijim priredbama, a već sa 15 godina imala je svoj mali orkestar u KUD Berane, u njenom rodnom gradu. Dok je pohađala školu, ona je već razmišljala o svom solo albumu, a u međuvremenu je lepotu iskoristila učestvujući na izborima za mis.

Prvi album "Anđeo za umornu dušu" objavila je 1992. godine, a iste godine je nastupila na "Pesmi Mediterana", gde je zauzela četvrto mesto u konkurenciji s mnogo poznatijim pevačima. Te godine se preselila u Beograd, a 1994. postala je i zvanično najlepša devojka u državi. Ipak, zbog sankcija koje je SR Jugoslaviji misica nije imala priliku da učestvuje u evropskim i svetskim takmčenjima.

Anči, koja je po lepoti bila nadaleko poznata, bila je tokom karijere povezivana i sa mnogim poznatim muškarcima. U jednom trenutku je bila i glavna tema javnosti nakon što je rodila sina Marka, samo iz razloga što nikada nije želela da otkrije pravi identitet oca.

Andrijana Dabetić Anči nekada.
printscreen/youtube 

"Markov tata je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Bio je to užasan period, koji nisam mogla da koristim za pojavljivanje u novinama i do sada nisam nikome pričala o tome. Sigurna sam da bi mnogi takva dešavanja u životu iskoristili da se piše o tome i da ih drugi sažaljevaju, ali meni nije bilo do takve vrste eksponiranja. Bilo mi je mnogo teško, mesec dana praktično nisam izlazila iz kuće, ali onda sam se trgla i potpuno se posvetila sinu, jer nisam mogla ništa da promenim. Mnogo mi je bilo teško zbog Marka koji je ostao bez oca, jer biće perioda u životu kada će mu on sigurno trebati. Ali život ide dalje", rekla je Anči svojevremeno za "Svet".

Andrijana Dabetić Anči je bila velika zvezda devedesetih.
Youtube Printscreen, Adisa DERVIŠEVIĆ 

Pročitajte još: ĆERKE SINIŠE MIHAJLOVIĆA PALE NA ŠARM FUDBALERA: Sport ih nikad nije zanimao, ali mišićima ovih zavodnika nisu odolele

Pisalo se da joj je Vladan Lukić bio njena najveća ljubav, a šuškalo se i o njenoj romansi sa fudbalerom Paolom Maldinijem

"Tako bih volela da je to tačno, ali nije. On je jedan od najlepših fudbalera. Zabuna je nastala jer sam u to vreme često bila u Milanu i išla na utakmice. Moj tadašnji dečko je ličio na Maldinija. Neki novinar me je pozvao i rekao da sam viđena na stadionu, da ne prijavljujem ko mi je dečko i tako je ta priča otišla. A ja sam Paola videla na utakmicama i jednom u diskoteci", rekla je pevačica svojevremeno.

Andrijana Dabetić Anči je bila fatalna žena.
prinstcreen/youtube 

Andrijana je u jednom trenutku bila i sa pokojnim fudbalerom Sinišom Mihajlovićem

"Sa Sinišom Mihajlovićem je bilo zanimljivo i slatko, bio je na mom rođendanu, otvarao je šampanjac. To je kratko trajalo. Nismo imali mnogo vremena za nas. Te godine sam osvojila titulu mis i pevala sam. Od sedam dana šest sam radila. On je živeo u Đenovi. Imao je pauzu u prvenstvu, planirao je more, ali sam ja imala ugovorene nastupe tokom čitave sezone. Takođe, nisam htela da budem samo devojka nekog fudbalera. Videli smo se posle toga možda jednom, dva puta na nekim dešavanjima" ispričala je Anči prošle godine za "Grand news", a kako nekadašnja misica izgleda danas pogledajte u nastavku.

Bonus video:

Siniša Mihajlović se oženio po 3. put (VIDEO) Instagram

Izvor: Glossy.rs/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!