Slavni glumac Džejmi Dornan koji je široj javnosti najpoznatiji po filmu "50 nijansi sive" našao se u veoma opasnoj situaciji kada je zbog bube, tačnije gusenice završio u bolnici. 

Zapravo, on je najpre bio uveren da je doživeo ili da će doživeti srčani udar dok je bio na odmoru u Portugalu. Šta se tačno izdešavalo, za medije je otkrio njegov prijatelj, inače voditelj Gordon Smart.

Gordon je istakao da je sam osetio "peckanje i golicanje u levoj ruci", a ubrzo mu je u bolnici rečeno i da ima ubrzan rad srca, odnosno imao je 120 otkucaja u minuti. Nakon što je pušten iz bolnice, vratio se u hotel, a tamo je pronašao Dornana u kolima hitne pomoći koji se žalio na to "da su mu udovi utrnuli", piše Daily Mail, prenosi Blic Žena.

"Ispostavilo se da smo naleteli na dlakave gusenice tipa "borov četnik" i da smo imali sreće što smo uopšte živi", rekao je Gordon.

Pročitajte još: PRIJATELJI, ALI SAMO PRED KAMERAMA: Ove slavne ličnosti se van svetala reflektora apsolutno NE PODNOSE

Male dlake ovih gusenica, koje se pretvaraju u moljce, imaju protein thaumetopoea koji može da izazove bolne iritacije kože, očiju i grla, kao i osip, i u retkim slučajevima, alergijske reakcije. Dlačice se lako skidaju sa tela gusenica, a ima ih mnogo i vetar ih lako raznosi, te tako i dospevaju do ljudi i izazivaju pomenute tegobe.

"Prvog dana smo se odlično proveli, igrali smo golf, izašli, popili dosta vina i martnija. U svakom slučaju, narednog dana smo ponovo igrali golf, ali smo svi bili apsolutno užasni i počeo sam da osećam prvo trnjenje, a onda i golicanje u levoj ruci. Ja sam sin lekara opšte prakse i prvo sam pomislio: 'Ovo je obično znak početka srčanog udara'. Ja sam prilično zdrav čovek, ali kada počnete da razmišljate da imate srčani udar, prilično ste sigurni u to da ga imate", ispričao je ovaj britanski voditelj.

Džejmi Dornan su ujele otrovne gusenice.
Shutterstock 

On se nakon toga odmah odvezao u bolnicu, gde se ubrzo srušio. Probudio se u bolničkom krevetu pored doktora koji ga je pitao: "Šta si radio juče, mladiću?". Bilo kako bio, ubrzo je pušten, a pri povratku u hotel sačekalo ga je neprijatno iznenađenje.

"O, moj Bože. Gordone, 20 minuta nakon što su otišao leva ruka mi je utrnula, leva noga mi je utrnula, desna noga mi je utrnula i morali su da pozovu hitnu pomoć", rekao mu je Džejmi Dornan.

Nedelju dana kasnije, ova priča je dobila rasplet - doktor je pozvao Gordona i obavestio ga da su njegove i Džejmijeve simptome izazvale toksične gusenice. "Ispostavio se da na golf terenima na jugu Portugala postoje gusenice koje mogu da ubiju pse, a kod muškaraca u 40-im mogu da dovedu do srčanog udara", objasnio je voditelj.

Bonus video:

BIVŠI SARADNIK VIL SMITA TVRDI DA JE GLUMAC BIO U GEJ VEZI SA KOLEGOM! MONDO/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić

Izvor: Blic Žena/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!