Kako javlja Rolling Stone, u pripremi je novi biografski film o kome će se pričati u Holivudu i širom sveta, a baviće se životom najveće muzičke zvezde sedamdesetih Linde Ronstadt.

Nju će glumiti Selena Gomez, prenose američki mediji, a projekat je zasnovan na autobiografiji muzičarke "Jednostavni snovi: Muzički memoari" iz 2013. godine.

Linda proslavila se u više žanrova, rok, kantri i latino muziku, za šta je dobila niz priznanja, uključujući 10 Gremija, a 2019. godine je sa Doli Parton i Emili Haris na holivudskom Bulevaru slavnih dobila zajedničku zvezdu za njihov rad u bendu Trio.

Međutim, iz muzike se povukla još 2013. godine, nakon što joj je otkrivena Parkinsonova bolest. Linda je više puta otvoreno pričala o svojoj borbi, a otkrila je da je sve počelo osećajem trnjenja u ruci i ramenu, piše Glossy.

– Dugoročna prognoza je smrt, pretpostavljam– rekla je kada su je pitali kakva je njena budućnost nakon prodatih više od 100 miliona albuma. – Nešto će te na kraju ubiti. Treba mnogo vremena da se Parkinsonova bolest ubije. Nešto drugo će te verovatno "srediti" pre toga...

Ona je istakla i da ne brine previše o tome šta joj nosi bolest s kojom živi.

– Ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o onome što će se dogoditi danas jer nemam kristalnu kuglu –kaže ona.

Ipak, Linda nije krila koliko joj je bilo teško da se pomiri s time što više neće pevati.

– Kažu da ti život bljesne pred očima kad umreš. Ali tako je i kad se povučeš iz pevanja –kaže ona i priznaje da joj je zdravlje ukralo glas, koji sada, tvrdi, zvuči "samo kao vikanje".

– Još uvek se krećem, ali je sve teže i teže– rekla je jednom prilikom. – Teško mi je da se pomerim. Teško mi je da operem kosu, zube, da se obučem. Ponekad mi je teško i da ustanem. Ali kada se pokrenem, mogu malo da hodam. Malo hodam po komšiluku, samo nekoliko blokova. Nekada sam išla do plaže, ali to više ne radim. Moj život je prilično drugačiji.

Linda nikada nije bila u braku, ali je majka dvoje dece – 1990. uvojila je ćerku Meri, a četiri godine kasnije sina Karlosa.

Izvor: Glossy.rs